Gutt (8) reddet søsteren ut fra bil i fart – hylles som en helt av politiet

Snartenkt lillebror avverget kidnappingsforsøk. Se dramatikken!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Ohio, USA har gått ut med en offentlig hyllest av en åtte år gammel gutt etter et bildrama torsdag forrige uke.

Åtteåringen satt i bilen sammen med sin ti år gamle storesøster utenfor sykehuset mens bestemoren Nita Coburn hjalp en venninne inn på venterommet.

Da dukket plutselig 24 år gamle Dalvir Singh opp.

Han hoppet inn i førersetet og begynte å kjøre bilen – mens de to barna fortsatt satt i baksetet.

Drama i baksetet

Gutten, navngitt som Chance av politiet, var snartenkt og klarte raskt å hoppe ut av bilen. Søsteren Skylar forsøkte også å komme seg ut, men ble holdt igjen i hetten av Singh.

En overvåkingsvideo viser at broren maktet å ta tak i søsteren og dra henne ut mens bilen var i fart. Politiet skrøt gutten på i etterkant av hendelsen, skriver CBS.

Se dramatikken i videovinduet øverst.

– Den lille gutten er uten tvil en helt. Han dro søsteren ut av bilen uten å være redd for sin egen sikkerhet. Det er helt utrolig med tanke på hans unge alder, og det er også godt jobbet av betjentene Kirby og Enleka som klarte å spore opp og pågripe mistenkte uten dramatikk, sier politisjef Rodney Muterspaw i en pressemelding.

Bestemor dratt etter bilen

Bestemoren fikk ikke med seg at barnebarna hadde kommet seg ut, og løp desperat etter bilen og holdt seg fast på førersiden.

Hun ble dratt etter bilen, men tvunget til å slippe taket da bilføreren akselererte, skriver politiet.

Den indiske statsborgeren Dalvir Singh ble stanset av politiet i nærheten og pågrepet. Singh – som beskrives som heroinavhengig – er siktet for to tilfeller av kidnapping, grovt overfall, samt biltyveri.

Politiet opplyser at de har planer om å gi den unge helten en formell hyllest.