FIKK DET TØFT: Jonas Lössl måtte se fem baller slipper inn bak seg mot Liverpool på Anfield forrige runde.
FIKK DET TØFT: Jonas Lössl måtte se fem baller slipper inn bak seg mot Liverpool på Anfield forrige runde. Foto: Oli Scarff/AP

Dansken som kan stoppe Solskjærs lille håp om Champions League-plass

Huddersfield skal ut i sin siste hjemmekamp i Premier League for denne gang. Det kan føre til at den første av de to «enkle» kampene til Manchester United ikke blir så enkel allikevel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Anfield, Liverpool (TV 2:)

Til tross for sin svake form, har Manchester United fremdeles en mulighet for å kvalifisere seg til Champions League denne sesongen.

I så fall må de ta igjen to av de tre lagene foran dem på tabellen. Det vil i praksis si at det må tas inn tre poeng og en målforskjell på åtte mål i konkurranse med Chelsea, fem poeng på Tottenham som kun har en kamp igjen å spille eller ett poeng på et Arsenal-lag som forut for de to siste kampene ligger nærmest Ole Gunnar Solskjærs menn.

Det første av to i utgangspunktet overkommelige hinder for de røde djevlene heter Huddersfield, men skal en tro deres danske målvakt, vil nordmannen og hans utvalgte ikke få en enkel batalje mot Premier Leagues desiderte tabelljumbo.

– Det er fremdeles mye å spille for. Vi har en følelse for klubben og en følelse for laget og det vi har skapt. Da snakker jeg kanskje ikke om de siste fem månedene, men i de 18 månedene før det. Det blir vi nødt til å gjøre, og det gjør vi ved å gå ut og levere 100 prosent, sier Jonas Lössl til TV 2.

Avslører ekstra motivasjon: – Det er selvfølgelig noe spesielt

En av grunnene til at de mest optimistiske av Manchester Uniteds supportere fremdeles tror at Champions League-plass kan kapres og at målforskjellen kan forbedres er at de søndag møter et lag som er fullstendig lekk bakover. TV 2 snakker med Lössl etter 0-5 på Anfield mot Liverpool i forrige runde, et oppgjør der de røde også kunne scoret enda flere.

– Vi må prøve å få tankene inn mot neste kamp og si til oss selv at vi stadig spiller i Premier League.

– Neste kamp er deres siste hjemmekamp i Premier League for denne gang. Gir det ekstra motivasjon til å gå utpå og gjøre en kjempekamp?

– Ja. Det er helt sikkert. Vi prøver å gå ut og levere så godt vi kan hver gang, men det er selvfølgelig noe spesielt ved det som er den siste hjemmekampen.

– Da kan jo dere samtidig ødelegge for det som etter alle solemerker er et Champions League-jagende Manchester United. Vil det være greit?

– Hehe. Jeg ønsker ikke noe vondt for noen av de andre klubbene, men jeg kan minnes noen lignende kamper fra slutten av forrige sesong, da vi spilte for å overleve. Jeg håper på at vi kan gjøre det samme igjen, sier Lössl

Dansken referer til kampene mot topplagene Manchester City og Chelsea, som begge ble holdt til råsterke uavgjortresultater i løpet av den siste ukene av sesongen i fjor vår.

City jaktet da rekordhøy Premier League-sluttpoengsum, mens Chelsea var involvert i kampen om europacupplasser.

Tror Schmeichel kan gi Liverpool en hjelpende hanske

Avslutningsvis sniker vi også inn et spørsmål om Lössl tror landslagskamerat Kasper Schmeichel kan være med på å spille en avgjørende rolle i kampen om Premier League-tittelen denne sesongen.

Det danske landslagets førstevalg og hans Leicester møter Manchester City mandag, og er ett av kun to lag som nå kan gi Liverpool den håndsrekningen de er helt avhengige av om de skal kunne vinne ligaen.

– Kasper er en fantastisk målmann. Han kan levere noen ville kamper innimellom. Hvis han leverer en ny slik, så har Liverpool absolutt en sjanse, sier Jonas Lössl.

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!