TRENERDUELL: Erik ten Hag gjester Tottenham og Mauricio Pochettino med sitt Ajax, som har fått lang tid til å forberede seg på etter at Eredivisie utsatte en hel runde for Amsterdam-klubbens sjanser i Champions League-semifinalen.
TRENERDUELL: Erik ten Hag gjester Tottenham og Mauricio Pochettino med sitt Ajax, som har fått lang tid til å forberede seg på etter at Eredivisie utsatte en hel runde for Amsterdam-klubbens sjanser i Champions League-semifinalen. Foto: [adrian Dennis, Christof Stache]

Pochettino irritert av spørsmål: – Det er feil

Mauricio Pochettino nekter for at spillerne hans er slitne, men mener de burde hatt like forutsetninger som Ajax. Erik ten Hag fnyser av Tottenham-managerens utspill.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tottenham mot Ajax på TV 2 og Sumo tirsdag fra kl. 20.00. Kampstart kl. 21.00.

Det var en offensiv og blid Tottenham-manager som møtte pressen før semifinalen mot Ajax tirsdag kveld, men ett spørsmål fikk Mauricio Pochettino lettere irritert.

Tottenham gikk på sitt første tap på sin nye hjemmebane da West Ham vant 1-0 lørdag. Da en reporter antydet at Pochettinos menn så slitne ut, ga argentineren svar på tiltale.

– Hvorfor det? Vi løp fire kilometer mer enn West Ham, 114 mot 110. Når du taper en kamp er det lett å legge skylden på at du er sliten. Det er feil. Vi er ok, sier Pochettino.

– Vi fant bare ikke en måte å vinne på. Vi var det beste laget i første omgang, men klarte ikke å score. I andre omgang var de bedre på overganger, skapte sjanser og vi slapp inn et mål. Det var vanskelig å score, men problemet er ikke det at vi er slitne, men de var effektive foran mål. Vi hadde målsjanser, men tok ikke vare på dem, fortsetter Tottenham-manageren.

Etterlyser rettferdighet

Da Ajax slo ut Juventus og tok seg til semifinalen i Champions League, valgte samtidig Eredivisie å utsette hele runden før semifinalen mot Tottenham for å hjelpe Amsterdam-klubben på vei mot finalen.

Det gjorde ikke Premier League for å hjelpe sine to semifinalister, Tottenham og Liverpool, selv om ligakampene før semifinale-returene ble fremskyndet.

Pochettino mener det er en mulighet for at Ajax-spillerne er ekstra opplagte i den TV 2-sendte semifinalen.

– Men det er realiteten når vi spiller et derby på lørdagen, mens Ajax har én uke på å forberede seg. Da reduseres risikoen. Vi spilte en veldig tøff kamp, men det er ingen unnskyldning. Det er virkeligheten. Hadde det vært motsatt, hadde jeg heller ikke vært fornøyd, for når du er i Champions League-semifinalen er det mest rettferdig å ha samme tid å forberede seg på for begge lagene, men nå er det sånn her, sier Pochettino.

Fnyser av Pochettinos utspill

Tottenham-sjefen fikk imidlertid ikke støtte av sin kollega i Ajax.

– Det er ikke så jeg kan si om det. Det er alltid forskjellige forutsetninger. Vi spiller i Eredivisie med ti millioner euro i TV-penger, mens Tottenham har 200 millioner euro. Er det fortsatt urettferdig? Alle har forskjellige omstendigheter. Du må takle dem, sier Ajax-trener Erik ten Hag om Pochettinos utspill.

Ajax' foreløpig siste kamp var 4-2-seieren over Vitesse for én uke siden.

– Laget har det bra. Vi er veldig godt trent, har stor iver og føler oss spreke. Vi kan helt klart levere på vårt beste, det vet vi, sier Erik ten Hag.

Ajax-treneren lot for øvrig treningen dagen før kampen gå åpent for supportere, journalister og fotografer på Tottenhams nye hjemmebane.

Pochettino mener anledningen kommer til å løfte spillerne.

– Det er en kamp det er umulig å være trøtt i. Det er umulig ikke å være oppspilt. Alt er mentalt. Energien kommer til å være der. Det er ingen tvil om at vi kommer til å ha energien til å spille i 90 minutter og gjøre vårt beste, forsikrer Pochettino.

Ekspert: – Idiotisk å avskrive Ajax

Til tross for kortere tid til å forberede seg og spillere som Harry Kane, Heung-min Son, Harry Winks og Serge Aurier ute med skade, i tillegg til Moussa Sissoko og Jan Vertonghen usikre, er Tottenham favoritter, mener den nederlandske fotballjournalisten Mike Verweij i avisen De Telegraaf.

– Det er typisk nederlandsk å føle seg små i Madrid og Torino, men at etter å ha slått Real Madrid og Juventus, så tror alle at dette «bare er Tottenham». I kamper mellom lag fra Premier League og lag fra Eredivisie vil alltid laget fra Premier League være favoritten. Jeg tror fansen er for optimistiske. Det er mulig med et godt resultat, men det er ikke dermed sagt at det skjer, sier Verweij til TV 2.

TV 2s fotballeksperter levner Ajax langt større muligheter mot Tottenham.

– Tottenham er litt svekket, mens Ajax har imponert enormt og slått ut noen av de største lagene i Europa. Med fullt lag hadde Tottenham vært små favoritter, men nå er det som Thorir Hergeirsson sier: femti-femti, sier Jesper Mathisen.

– Jeg regnet Juventus som topp tre og Real Madrid til topp fem til å vinne Champions League, men Ajax har slått ut begge. Da er det godt mulig at de kan vinne Champions League. Det vil være helt idiotisk å avskrive Ajax. Ser man bort fra navnet på laget og spillerne, har de nesten like gode sjanser, sier Simen Stamsø-Møller.