TAKKER PRESIDENTEN: I sitt avskjedsbrev til president Donald Trump skryter Rosenstein av sin sjef.
TAKKER PRESIDENTEN: I sitt avskjedsbrev til president Donald Trump skryter Rosenstein av sin sjef. Foto: Shannon Stapleton

USAs visejustisminister har sagt opp jobben

USAs visejustisminister Rod Rosenstein, som i en lengre periode hadde ansvar for Russland-etterforskningen, fratrer sin stilling 11. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver Washington Post.

Visejustisminister Rod J. Rosenstein leverte inn sitt avskjedsbrev mandag, og vil fratre sin stilling om to uker.

Det har vært forventet at Rosenstein ville trekke seg etter at spesialetterforsker Robert Muellers Russland-etterforskning ble konkludert.

Ifølge Washington Post har Rosensteins rolle i Trump-administrasjonen vært kontroversiell fra dag én, både for hans rolle da tidligere FBI-sjef James Comey fikk sparken i 2017, og for konklusjonen av Russland-etterforskningen, da justisminister William Barr og Rosenstein konkluderte at presidenten ikke hadde prøvd å hindre etterforskning av sin egen administrasjon og seg selv.

I avskjedsbrevet sitt roser Rosenstein president Donald Trump.

– Jeg er deg takknemlig får å ha fått lov til å være i din tjeneste, for den høfligheten og humoren du viste i våre personlige samtaler, og for målene du satte i din innsettelsestale: patriotisme, samhold, sikkerhet, utdanning og fremgang, fordi nasjonen eksisterer for å tjenestegjøre dens borgere, skriver Rosenstein.

USAs president har tidligere uttalt at han ønsker å nominere Jeffrey Rosen, som har jobbet i samme advokatbyrå som justisminister Barr, til å overta jobben til Rosenstein.