De aller fleste av Larvik-spillerne kommer til å droppe sluttspill-semifinalen mot Vipers kommende onsdag og fredag fordi kontrakten deres med klubben går ut tirsdag.

Det har ført til spillerkrise og mye spekulasjoner rundt hvem som kommer til å stille til kamp.

Mandag kveld sendte Larvik ut en pressemelding der de blant annet sier dette:

«Troppen mot Vipers vil derfor bestå av spillere fra det nyopprykkede 2. divisjonslaget hos Larvik Håndballklubbs samarbeidsklubb Larvik Turn & IF, samt rekruttlaget. Det er flere av disse spillerne som har vært involvert for A-laget gjennom sesongen.

Klubben har forespurt spillerne om å delta i de resterende kampene, men må akseptere at de ønsker å forholde seg til at kontraktene utløper 30. april. Det er selvsagt en lei situasjon klubben har havnet i, men på bakgrunn av klubbens økonomiske problemer, var det helt nødvendig å begrense kontraktenes varighet».

– En parodi

TV 2s håndballekspert Bent Svele sier at saken nå endte slik han fryktet.

– Med dette blir sluttspillsemifinalen en parodi. Så får vi mene det vi vil rundt det, men jeg synes det er rart at ikke A-lagsspillerne kunne stå i det hele veien når de har gjort det så langt. Det virker som en hevn mot det gamle styret, sier Svele.

Han påpeker at spillerne er i sin fulle rett til ikke å spille mer for Larvik og at de fikk dårlig behandling fra et Larvik-styre som ikke informerte i tide om hvor ille det stod til med økonomien i klubben.

– De kunne gått ned med stil, men nå vil man bare huske to parodier av noen semifinaler.

– Dette er også synd for Vipers. De hadde nok håpet på to ordentlige kamper før de skal spille Final Four i Champions League. Nå blir det bare tull. Dette undergraver jo også produktet norsk håndball, sier en oppgitt Bent Svele.

Tidligere mandag sa Larvik-spiller Mari Molid, som skal til Molde neste sesong, dette:

– Vi har jo fått sparken, eller blitt sagt opp. Kontrakten min går ut i morgen. Jeg har valgt ikke å spille, og forholder meg til kontrakten som gjelder.

Norges håndballforbund sier at kampen avvikles uansett.

– Det er ingen overraskelse for noen lag at semifinalene i cupen spilles i mai. Så vi forholder oss til at Larvik møter til kamp, så får de stille med det laget som de kan stille med. Utover det så legger vi oss ikke opp i det ene eller andre, sier håndball-generalsekretær Erik Langerud