Larviks trener Lene Rantala får et helt annet mannskap enn vanlig når hun leder laget mot Vipers onsdag.
Larviks trener Lene Rantala får et helt annet mannskap enn vanlig når hun leder laget mot Vipers onsdag. Foto: Teigen, Trond Reidar

Larvik stiller med spillere fra samarbeidsklubb i semifinalen

Larvik har nå funnet en løsning på hvordan de skal stille med nok spillere i sluttspill-semifinalen mot Vipers onsdag. – Det blir en parodi, sier TV 2s ekspert Bent Svele.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De aller fleste av Larvik-spillerne kommer til å droppe sluttspill-semifinalen mot Vipers kommende onsdag og fredag fordi kontrakten deres med klubben går ut tirsdag.

Det har ført til spillerkrise og mye spekulasjoner rundt hvem som kommer til å stille til kamp.

Mandag kveld sendte Larvik ut en pressemelding der de blant annet sier dette:

«Troppen mot Vipers vil derfor bestå av spillere fra det nyopprykkede 2. divisjonslaget hos Larvik Håndballklubbs samarbeidsklubb Larvik Turn & IF, samt rekruttlaget. Det er flere av disse spillerne som har vært involvert for A-laget gjennom sesongen.

Klubben har forespurt spillerne om å delta i de resterende kampene, men må akseptere at de ønsker å forholde seg til at kontraktene utløper 30. april. Det er selvsagt en lei situasjon klubben har havnet i, men på bakgrunn av klubbens økonomiske problemer, var det helt nødvendig å begrense kontraktenes varighet».

– En parodi

TV 2s håndballekspert Bent Svele sier at saken nå endte slik han fryktet.

– Med dette blir sluttspillsemifinalen en parodi. Så får vi mene det vi vil rundt det, men jeg synes det er rart at ikke A-lagsspillerne kunne stå i det hele veien når de har gjort det så langt. Det virker som en hevn mot det gamle styret, sier Svele.

Han påpeker at spillerne er i sin fulle rett til ikke å spille mer for Larvik og at de fikk dårlig behandling fra et Larvik-styre som ikke informerte i tide om hvor ille det stod til med økonomien i klubben.

– De kunne gått ned med stil, men nå vil man bare huske to parodier av noen semifinaler.

– Dette er også synd for Vipers. De hadde nok håpet på to ordentlige kamper før de skal spille Final Four i Champions League. Nå blir det bare tull. Dette undergraver jo også produktet norsk håndball, sier en oppgitt Bent Svele.

Tidligere mandag sa Larvik-spiller Mari Molid, som skal til Molde neste sesong, dette:

– Vi har jo fått sparken, eller blitt sagt opp. Kontrakten min går ut i morgen. Jeg har valgt ikke å spille, og forholder meg til kontrakten som gjelder.

Norges håndballforbund sier at kampen avvikles uansett.

– Det er ingen overraskelse for noen lag at semifinalene i cupen spilles i mai. Så vi forholder oss til at Larvik møter til kamp, så får de stille med det laget som de kan stille med. Utover det så legger vi oss ikke opp i det ene eller andre, sier håndball-generalsekretær Erik Langerud