Unggutt ble overtidshelt for Vålerenga mot Odd: – Utrolig deilig

Oppgjøret mellom Vålerenga og Odd så ut til å ende målløst på Intility Arena. Så dukket unuggutten Aron Dønnum (21) opp på overtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga – Odd 1-0:

Da kampuret viste 92 minutter og 30 sekunder dukket Aron Dønnum på bakerste stolpe og lurte ballen i mål.

Dermed sikret han Vålerenga 1-0-seier mot Odd i mandagens Eliteserie-oppgjør.

Dønnum kom inn for Bård finne 20 minutter før slutt.

– Det er ikke noe som er bedre enn å score i en slik kamp. Det var på overtid også, så det var veldig, veldig deilig, sa matchvinner Aron Dønnum til TV 2 Sporten etter kampen.

– Hvordan opplevde du dette?

– I hele andreomgang prøvde vi å få den sjansen vi trengte. Vi hadde ballen mye, men det ble bare nesten. Så fikk jeg muligheten på slutten. Når du får ballen på så nært hold innenfor 16-meteren er det bare å avslutte. Det er slike kamper det er mest deilig å vinne. Det var 0-0 hele kampen, så fikk vi scoringen sent, og tre poeng. Det er ingenting som er bedre enn det, svarte 21-åringen.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var svært skuffet etter kampen.

– Konklusjonen er at det er noe av det sureste som finnes å slippe inn mål så nære slutt. Uavgjort var et bra resultat her. Men sånn er fotball. Vi var gode i starten av begge omganger. Men vi var ikke gode nok til å skape så mye. Så scoret Vålerenga på sin første sjanse de skaper, sa Fagermo til TV 2.

– Vi fortjente poeng. Det var en kamp uten sjanser til Vålerenga, men ikke så mange til Odd heller, slo han fast.

Deila: – Helt nydelig!
Vålerenga-trener Ronny Deila var mer fornøyd.

– Målet er å bli topp fire. Vi blir bedre for hvert år. Det er en veldig fin gruppe nå som er utrolig fin å jobbe med. Det er gøy å finpusse litt. Dette ble en slitekamp. Det var en del slitne folk utpå der. Odd skapte ingenting i andreomgang, uten av vi skapte så mye selv. Vi har folk vi kan sette innpå som Aron, og at det er han som setter den er nydelig. Han er en fantastisk gutt med stort potensial som er Vålerenga-gutt.

Kampen så lenge ut til å ende 0-0.

– Det var en en kamp uten målsjanser i 93 minutter, så dukket unggutten opp i feltet, beskrev ekspert MAX-ekspert Tor Ole Skullerud.

Molde topper tabellen med 13 poeng. Odd står på ti etter fem. VIF er oppe i ti poeng hittil på sine seks forsøk. Uavgjortspesialisten Sarpsborg 08 er nå eneste lag uten tap i serien denne sesongen.

Begge lag holdt bra kontroll på defensiven, og det ble det ikke så mye underholdning i Oslo mandag. Det kom bare 6766 tilskuere, og en god del av dem var fra Skien.

– Folk kommer ikke hit for å drive lotteri, men for å bli underholdt. Vi har mer inne, lover Deila VIF-fansen.

Vålerengas publikumstekke er ikke som det var for noen sesonger siden.

VIF spiller cupkamp torsdag borte mot Faaberg. Odd får en langt kortere reise samme dag og møter skienskollega Storm.

Til helgen venter nye seriekamper. Odd spiller hjemme mot Strømsgodset. Vålerenga skal igjen ut på tur for en mandagskamp borte mot Viking.

VIF-scoring annullert
Sander Svendsen sendte et skremmeskudd gjennom VIF-fansen da han skjøt rett utenfor etter seks minutters spill.

16 minutter ut i kampen fikk Vålerengas Matthías Vilhjálmssons en scoring annullert for offside. TV-bildene viste at avgjørelsen var korrekt.

I det 34. minutt var det Vålerengas tur til å skyte rett utenfor. Bård Finnes skudd strøk stolpen.

Den første omgangen endte 0-0.

– Jeg er veldig fornøyd med de 20 første minuttene, men så ble det en veldig jevn kamp, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til MAX i pausen.

Vålerenga skapte de største sjansene i åpningsminuttene av andre omgang.

Avgjorde på overtid
I siste spilleminutt ville Vålerenga ha straffe da Juarez kolliderte med Odds Espen Ruud. Dommeren vinket spillet videre.

– Jeg støtter dommerens beslutning om å blåse spillet videre, mente MAX-ekspert Tor Ole Skullerud etter å ha sett TV-reprisen.

Men på overtid dukket Aron Dønnum opp på bakerste stolpe og ble Vålerengas store helt. Han scoret kampens eneste mål som sikret Vålerenga seieren 1-0.

Slik startet lagene:

Vålerenga (4-2-3-1): Kwarasey - Juarez, Bjørdal, Tollås Nation, Näsberg - Abu, Lekven - Shala, Ejuke, Finne - Vilhjalmsson.

Odd (4-3-3): Rossbach - Ruud, Semb, Hagen, Risa - Hoff, Oldrup Jensen, Samuelsen - Elba Rashani, Børven, Svendsen.

Dommer: Sigurd Smehus Kringstad (dommer)