Carlsen vant ny storturnering

Sjakkstjernen Magnus Carlsen sikret seg mandag seieren i storturneringen Grenke Classic i Tyskland etter at to andre spillere delte poenget i en remis.

Magnus Carlsen fotografert da han ble mottatt med konfetti på hotellet han bor på under sjakk-VM, etter at han forsvarte sin VM-tittel.
Magnus Carlsen fotografert da han ble mottatt med konfetti på hotellet han bor på under sjakk-VM, etter at han forsvarte sin VM-tittel. Foto: Bendiksby, Terje

Levon Aronian og Fabiano Caruana spilte remis mandag. Det var nok til å garantere Carlsen sluttseieren. Caruana endte på 6 poeng, mens nordmannen før sitt siste parti sto med 6,5 poeng.

Carlsen tapte turneringen i fjor for Caruana, men vant samme sted sist i 2015.

Carlsen er nå ubeseiret i 59 partier på rad i langsjakk.

Carlsen avslutter mot franske Maxime Vachier-Lagrave med hvite brikker i siste runde. Det hadde uansett holdt med remis for nordmannen.

Før møtet mot sin franske VM-hjelper hadde Carlsen vunnet tre og spilt fem partier remis i turneringen. De to første partiene var en kraftanstrengelse da begge partiene varte i over 70 trekk.

Carlsen ordnet sin tredje turneringsseier på rad i år. Han vant Wijk aan Zee-turneringen i Nederland i januar og seiret på imponerende vis i Shamkir tidligere i april.

Nordmannen har tatt nye høyder i spillet sitt og vil trolig havne på 2875 poeng ved neste ranking.

Drømmegrensen

– Det har vært mye snakk om å nå drømmegrensen på 2900 poeng. Hvordan ser du på den muligheten nå? lurte chess24.coms eksperter Jan Gustafsson og Peter Leko på.

– Tidligere har jeg sagt: Nei, jeg tror ikke jeg klarer å nå dit. Nå er det et delmål ettersom jeg har funnet ut hvordan jeg kan spille bra, sa Carlsen.

Etter oppholdet i Tyskland reiser Carlsen videre til Elfenbenskysten for å spille sesongens første turnering i Grand Chess Tour. Med det blir han tidenes første regjerende sjakkverdensmester som konkurrerer i Afrika.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2