RBK-supportere hevder de ble nakenvisitert før Molde-kampen

Rosenborgs supporterklubb Kjernen reagerer kraftig på at to supportere måtte kle av seg før oppgjøret mot Molde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Før Molde slo Rosenborg 3-0 på Aker Stadion søndag, ble to medlemmer av Rosenborgs supporterklubb Kjernen strippet for klær av politiet.

Talsmann Espen Viken reagerer kraftig på det supporterne ble utsatt for før kampstart.

– Det var to av våre medlemmer som vi vet om som ble utsatt for dette. De ble nakenvisitert på stadion. De oppfattet det som veldig urimelig, og vi mener det ikke er riktig å gjennomføre det på denne måten. Supporterne opplevde som svært ubehagelig og vi skal ha et styremøte mandag kveld i Kjernen hvor vi kommer til å forfølge dette. For vi mener det er urimelig, sier Viken til TV 2 Sporten.

– Jeg har brukt dagen på å finne ut av hva det er som har skjedd, og vi mener bruk av den type midler ikke hører hjemme på en fotballkamp, slår han fast.

– Aldri opplevd det på andre arenaer
Han kjøper ikke argumentene som ble brukt for å nakenvisitere supporterne.

– Argumentet jeg har hørt som ble bruk var pyro, men også at det var snakk om å lete etter narkotika, og det skjønner jeg ikke. Supporterne synes dette var veldig urimelig, sier Viken, som forteller at det var politiet som stod for visiteringen.

– Vi har reist rundt på RBK-kamper både i Norge og i utlandet, og vi har aldri opplevd noe lignende noen steder. Dette er en veldig spesiell bruk av maktmidler og feil bruk av maktmidler, konkluderer Kjernen-talsmannen.

– Det er kun politiet som har hjemmel
Mediesjef Per Lianes i Molde FK viser til at det er politiet som stod for visiteringen før oppgjøret mot RBK.

– Våre vakter utfører ikke denne type visitering som det henvises til, de utfører en normal type visitering som på alle arena i Norge hvor det er en risiko for smugling av ulovlige gjenstander inn på arena. Det er bare Politiet som har hjemmel for å kunne utføre en videre visitering/ransaking basert på etterretning, observasjoner, skriver Lianes i en epost til TV 2 Sporten, og legger til:

– Historikken tilsier at ved tidligere oppgjør mellom Molde og Rosenborg, så har enkelte bortesupportere prøvd å smugle inn ulovlig pyrotekniskmateriell eller andre gjenstander for å kaste inn på banen. Vi henviser ellers til Politiet for en videre besvarelse på deres visitering, opplyser han.

Politistasjonssjef Per Karstein Røv forteller til VG at to personer tatt inn i et telt. Der måtte de ta av seg alt av klær bortsett fra boxershortsen.

– De to måtte ikke kle seg nakne, men vi tittet i boxeren, sier Røv til VG.

Han forteller at politiet lette etter pyro.

– Vi har hatt flere tilfeller av det. Men ingenting ble funnet denne gangen, sier Røv, som skjønner at det kan være ubehagelig å bli plukket ut, visitert og tittet i boxeren.