ANTAS KIDNAPPET: Anne-Elisabeth Hagens ektemann Tom Hagen har mottatt et krav om løsepenger i kryptovaluta fra personer som hevder å ha kidnappet kona.
ANTAS KIDNAPPET: Anne-Elisabeth Hagens ektemann Tom Hagen har mottatt et krav om løsepenger i kryptovaluta fra personer som hevder å ha kidnappet kona. Foto: Politiet / Privat

seks måneder siden hun forsvant:

De ubesvarte spørsmålene

Denne uken gjør politiet nye søk både ved ekteparets bolig og i et tjern som tidligere ikke har vært undersøkt. Fremdeles har de flere spørsmål enn svar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anne-Elisabeth Hagen (69) forsvant fra sitt eget hjem i Lørenskog 31. oktober i fjor. Siden den gang har politiet jobbet ut fra samme hovedteori, nemlig at hun er bortført mot sin vilje.

Først etter ti uker valgte politiet å gå offentlig ut med forsvinningssaken, som frem til det hadde vært forsøkt hemmeligholdt også internt i politiet.

Verken før eller etter offentliggjøringen har det kommet livstegn fra Hagen. Politiet vet derfor ikke om hun er i live.

Hvem som kan ha bortført henne og hvor hun eventuelt befinner seg er også sentrale spørsmål som etterforskningen ikke har kunnet gi svar på.

Med 6.000 timer overvåkingsvideo, 1.600 innkomne tips og nærmest daglige avhør i saken, har politiet likevel noen ledetråder å gå etter.

NYE SØK: Mandag gjorde politiet nye søk i Langvannet på Fjellhamar, like ved ekteparets bolig i Sloraveien.
NYE SØK: Mandag gjorde politiet nye søk i Langvannet på Fjellhamar, like ved ekteparets bolig i Sloraveien. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

Hvor er Anne-Elisabeth Hagen?

Politiet har ingen idé om hvor i verden Hagen kan befinne seg. Flere av tipsene til politiet har dreid seg om mulige skjulesteder, men ingen av dem har ledet politiet noe nærmere å finne henne.

Tipsene handler også om at hun kan ha blitt fraktet ut av Norge, men dette har de ikke konkrete holdepunkter for.

Hvem kan ha kidnappet Hagen?

Ingen er mistenkt i saken, og politiet mener bortføringen har et profesjonelt preg. Etterforskningen har avdekket flere potensielle spor av forberedelser fra de antatte kidnapperne.

Politiinspektør Tommy Brøske har opplyst til TV 2 at sporene dreier seg om informasjon som ikke har vært kjent gjennom mediene.

Hvorfor er Hagen bortført?

Politiets hovedteori er at det ligger et økonomisk motiv bak kidnappingen.

De antatte kidnapperne har ifølge flere medier bedt om ni millioner euro i kryptovalutaen monero. Kravet er rettet til 69-åringens ektemann Tom Hagen, som er en av Norges rikeste menn.

Familiens bistandsadvokat Svein Holden har rådet ektemannen til ikke å betale løsepengene før han får et sikkert livstegn fra kona, noe han foreløpig har valgt å forholde seg til.

Familien åpner for å gå inn i forhandlinger dersom de får livstegn fra 69-åringen.

Hvordan foregikk den antatte bortføringen?

Politiet mener at Anne-Elisabeth Hagen ble bortført fra sitt eget hjem, innerst i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog. Politiet har saumfart hele boligen innvending og utvendig, men det er ukjent hvilke spor de eventuelt har sikret.

Ifølge har politiet en teori om at Hagen kan ha blitt angrepet da hun sto på badet og at hun ble slept langs med gulvet.

Hvem er de etterlyste mennene på overvåkingsvideoen?

På et tidspunkt valgte politiet å gå ut med to korte videostrekk fra overvåkingen utenfor Tom Hagens arbeidsplass på Futurum-bygget i Lørenskog.

Den ene videoen viser en person som går nedover stien utenfor bygget, før vedkommende plutselig snur og går tilbake.

24 minutter senere går en mann nedover samme sti. Det kan se ut til at han på et tidspunkt plukker opp en telefon og holder den mot øret i et lite sekund.

Politiet ønsker å komme i kontakt med de to personene, men foreløpig har de ingen informasjon om hvem personene kan være.

Også en tredje person, en syklist som kan sees på den ene videoen, ble av politiet bedt om å melde seg. Det har mannen gjort, og nå er han sjekket ut av saken.

Hvilke andre teorier har politiet?

Politiet har hele veien sagt at deres hovedteori er at Anne-Elisabeth Hagen har blitt ført bort mot sin vilje, men de holder også andre muligheter åpne. De utelukker ikke at det kan dreie seg om en frivillig forsvinning eller at hun kan ha blitt utsatt for en alvorlig ulykke.

Politiet har imidlertid sagt at sannsynligheten for at Hagen kommer hjem i live reduseres etter hvert som tiden går.

De er imidlertid klare på at målet er at hun skal gjenforenes med familien sin.