Pochettinos avsløring om sitt første møte med klubbeieren skapte latter

Fem år senere spiller Tottenham om Champions League-finale på sitt nye storstadion.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tottenham mot Ajax på TV 2 og Sumo fra klokken 20.00 tirsdag kveld.

Mauricio Pochettino har ledet Tottenham til en historisk Champions League-semifinale fem år etter at han kom fra Southampton.

Å være så nær en finale i Champions League virket langt unna da han tok over.

Argentineren ble på pressekonferansen før det første oppgjøret mot Ajax spurt om sitt første møte med klubbeier Daniel Levy.

– Vil du vite om mitt første møte med Daniel Levy? gjentok han smilende, før han svarte på spørsmålet.

– Mitt første møte med Daniel Levy var hjemme i hans hus. Han gikk uten sko og var kledd i pyjamas. Det er helt sant, sier han til latter fra de fremmøtte journalistene på det nye treningsanlegget til Tottenham.

Spillerstall på NFL-størrelse

Han forteller at noe av det første han tenkte på var at stallen måtte slankes.

– Vi snakket om mine tanker om Tottenham-stallen. Jeg ble vist 30-35 spillere, noe jeg mente var nok til et NFL-lag, sier Pochettino, og fortsetter:

– Hvordan skal man håndtere det? Vi snakket om mine ideer og hvordan vi kunne utveksle felles ideer. Tanken var å få ferdig stadionet og treningsanlegget, men samtidig være konkurransedyktige.

Han er takknemlig for støtten fra klubbeier Daniel Levy og fansen. Pochettino mener det har gitt tid til å innprente ideene sine.

– Jeg lever allerede drømmen. Å være i semifinalen i Champions League er noe jeg har drømt om, sier argentineren.

Lucas Moura: – Jeg ønsker mer

Selv om det så langt ikke er blitt noe trofé under hans ledelse, peker Pochettino på utviklingen til klubben. Han mener ikke en nasjonal cupseier er avgjørende for å kunne hamle opp med Europas største klubber.

Lucas Moura klemmer manager Mauricio Pochettino.
Lucas Moura klemmer manager Mauricio Pochettino. Foto: David Klein

Lucas Moura er den foreløpig siste signeringen til Tottenham etter at den brasilianske angriperen kom fra Paris Saint-Germain i januar i fjor.

– Jeg kom hit fordi jeg trodde på prosjektet til klubben. Jeg så strukturen og prosjektet med nytt stadion, og jeg trodde dette var et veldig bra steg for meg. Jeg så ambisjonene til klubben med både nytt stadion og med ønske om å vinne trofeer og skrive historie. Derfor er jeg her. Vi er allerede i semifinalen i Champions League, men jeg ønsker mer. Vi skal nyte dette, sier Lucas Moura på spørsmål om hvorfor han skrev under for Tottenham.

Skadeproblemer på topp

Tottenham går inn til kampen mot Ajax med Harry Kane ute med en ankelskade, mens Heung-min Son er suspendert. Det skaper problemer på topp.

I tillegg er Harry Winks, Serge Aurier og Erik Lamela ute, mens Moussa Sissoko og Jan Vertonghen begge er usikre. Begge trente imidlertid mandag formiddag.

– Grunnen til at vi er kommet hit er på grunn av laget og at vi er et kollektiv. Jeg bryr meg ikke om hvem som skal score. Det er ikke ønskelig når ikke alle spillerne er tilgjengelige, men laget er det viktigste, sier Pochettino.

Lucas Moura, som fort blir løsningen på topp, tonet også ned problemene.

– Vi har en en god stall, og spillere som er klare til å gjøre sitt beste, sier han.