SPESIELL: Kristine Stavås Skistad får et spesialsydd opplegg utenfor elitelaget.
SPESIELL: Kristine Stavås Skistad får et spesialsydd opplegg utenfor elitelaget. Foto: Hagen, Fredrik

TV 2s ekspert reagerer: – Det er ikke bare uforståelig. Det er feigt

TV 2s ekspert er oppgitt over det han kaller en meningsløs mellomløsning rundt Kristine Stavås Skistad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kometen Kristine Stavås Skistad var ikke en del av elitelaget i langrenn som ble presentert mandag.

20-åringen fikk beskjeden for en stund siden. Hun sier til TV 2 at hun ble overrasket.

– Jeg trodde selvfølgelig jeg kom inn, men det er visst seks sprintere som tydeligvis har bevist litt mer enn det jeg har, forteller Skistad.

En rekke sprintere har fått plass på allroundlandslaget, blant andre elitedebutantene Anna Svendsen, Ane Appelkvist Stenseth og Lotta Udnes Weng. Det skal dannes en sprintgruppe innad i landslaget, men det blir ikke noe rent sprintlandslag i denne omgang.

– Rygger inn i fremtiden

TV 2-ekspert Petter Skinstad synes det er merkelig at Skistad ikke er en del av landslaget.

– Hun har stor grunn til å være både forundret og skuffet. Det hun viste gjennom sesongen tilsier at hun er overkvalifisert for landslaget. Hun er kanskje det mest spennende talentet vi har hatt på kvinnesiden de siste ti årene, sier Skinstad.

Han mener det er feigt at Skiforbundet ikke lager et eget sprintlandslag på kvinnesiden.

– Hvis man skiller diskusjonen i to: Når landslaget velger å gå for en helt meningsløs mellomløsning, er det en fordel for Stavås Skistads utvikling å slippe å være på det laget. Det laget kommer til å trene slik det er best for Johaug, Østberg, Weng & co. Det er der Skiforbundet bommer ved ikke å sette opp et sprintlag. Det er tydeligvis seks sprintere som de mener er enda bedre enn det største sprinttalentet i verden. At vi da ikke har et sprintlag er for meg totalt uforståelig. Det er ikke bare uforståelig. Det er feigt. Det er å rygge inn i fremtiden, freser Skinstad.

Han tror flere av sprinterne som er tatt ut på elitelaget vil få Johaug-sjokk.

– Jeg kjøper at Skistad ikke er klar for å trene med Johaug. Det har jeg ingen problemer med å se. Men det er selvsagt heller ikke Ane Appelkvist Stenseth og Weng-tvillingene. Ikke fordi at de er dårlige, men fordi Johaug er så ekstrem. Å lage en hybrid har ingenting for seg, fortsetter han.

Slik forklares vrakingen

Landslagstrener Ole Morten Iversen forklarer Skistad-utelatelsen slik:

– Vi har hatt en dialog med Kristine. Hun er reflektert rundt det at det er en del utfordringer rundt det å være på lag. Det er Geir Endre som har snakket oftest og tettest med Kristine. Vi har vært veldig i tvil. Hun har vært inn og ut av laget i det puslespillet vi har lagt, sier Iversen.

– Hun er ikke vraket. Det er helt feil å si. Sportslig er hun mer enn god nok. Vi trenere tror det er fornuftig å ta ett steg om gangen, legger han til.

Derfor mener trenerne at et spesialsydd opplegg passer best for Stavås Skistad.

– Elitelaget i Norge er ekstremt. Det er eksempler på at det ikke er alle som tåler å komme inn dit 100 prosent. Vi tror det tryggeste og beste for henne er et individuelt tilpasset opplegg, sier han.