Ferdig i Storhamar

Suksesstrener Fredrik Söderström forlater Storhamar etter to sesonger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Frisk Asker slå Storhamar i kampen om NM-tittelen øverst på siden!

Fredrik Söderström ledet Storhamar til klubbens første NM-gull på ti år i 2018, og tapte finalen mot Frisk Asker for få uker siden.

Nå er det likevel slutt for for svensken, som var på utgående kontrakt.

Mandag la han ut en melding på sin private Twitter-profil, der han takker for to fine år i norsk ishockey.

– De to siste årene har overgått mine forventninger. Jeg har fått oppleve å vinne gull og spille i CHL, samtidig som jeg har møtt mange fantastiske mennesker med stor kjærlighet for Storhamar. Det har vært to intensive år, men jeg har også fått mye igjen. Jeg mener at jeg har blitt en bedre trener, og har lært mye om meg selv som person. Det har vært et enormt trykk på Hamar fra folk som ønsker resultater, men de har også møtt meg med respekt. Det gjør meg rørt, og jeg ser tilbake på to fantastiske år, sier Söderström til TV 2.

41-åringen med fortid i Allsvenskan har alltid vært en frittalende person, og har ikke vært redd for å komme med sine meninger om norsk hockey.

Blant annet endte han i munnhuggeri med hockeypresidenten under NM-finalen mot Frisk Asker.

– Det er områder der jeg har vært kritisk, men det er ikke det som ligger bak beslutningen min om å nå forlate Norge. Jeg håper norsk hockey fortsetter å utvikles, og hvis noen vil ta med seg mine innspill og vurderinger videre er det flott. Samtidig vil jeg ikke snakke ned den norske ligaen, understreker han.

– Vi har to ulike verdensbilder

Söderström innrømmer også at det til tider har vært et litt anspent forhold mellom han og Storhamars største stjerne, Patrick Thoresen.

– Det er ingen hemmelighet at vi har to ulike verdensbilder, og det kan være slitsomt over tid. Da jeg kom til klubben var situasjonen en annen enn den er nå. Nå har andre sterke krefter kommet inn, og jeg har spurt meg selv om det er riktig for meg å bli. Samtidig har jeg stor respekt for Patrick, og jeg tror at det hadde vært plass til oss begge. Så dette er bare en av mange grunner til at jeg nå forlater klubben. Jeg er en rastløs sjel, og magefølelsen min sa at det var riktig for meg å dra videre til nye muligheter. Det er ingen bitterhet knyttet til dette, mener Söderström.

Svensken som ble kåret til "Årets trener" i 2018 sier at han ikke har noen ny klubb klar, men at han har vært i samtaler med flere klubber.

– Jeg ville gi Storhamar så mye tid som mulig til å finne en ny trener. Det er ikke noe klart, men jeg har hatt samtaler med noen klubber lenger ned i Europa. Det er alt jeg kan si nå, sier han.

Samtidig bekrefter han at det skal dreie seg om Østerrike, Sveits eller Tyskland.

– En ny dimensjon

Daglig leder i Storhamar, Pål-Jan Stokke, sier det var en trist beskjed å få.

– Vi fikk beskjed av Fredrik i dag, og det er selvfølgelig leit. Vi skulle mer enn gjerne beholdt han, men nå har Fredrik valgt å gå videre med livet sitt. Da må vi respektere det, sier Stokke til TV 2.

Han er likevel full av lovord om svensken.

– Han har kommet inn med sin kløkt, intelligens og en ny dimensjon som har tatt oss flere steg fremover. Det må vi prøve å forvalte så godt som mulig, og leve videre på i årene som kommer, sier Stokke.

Hvilke kandidater de har i kikkerten som Söderströms erstatter mener han likevel at det er for tidlig å si noe om.

– Vi må på trenerjakt, og vi har begynt prosessen med å sondere terrenget. Siden vi visste at denne kunne skje. Vi må bare prøve å finne en god erstatter, avslutter han.