IKKE TATT UT: Kristine Stavås Skistad blir ikke en del av allroundlandslaget.
IKKE TATT UT: Kristine Stavås Skistad blir ikke en del av allroundlandslaget. Foto: Hagen, Fredrik

Kometen Skistad droppes fra elitelag – får spesialtilpasset opplegg

Kristine Stavås Skistad blir ikke en del av allroundlandslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skikometen Kristine Stavås Skistad (20) er ikke tatt ut på elitelaget i langrenn kommende sesong.

Det ble klart da landslagstrenerne Geir Endre Rogn og Ole Morten Iversen presenterte allroundlandslaget for den kommende sesongen.

– Resultatmessig er hun en veldig naturlig del av en sånn gruppe som dette. Vi har sydd sammen et spesialtilpasset opplegg for henne. Hun kommer til å trene en del med dette laget inn mot sesongen, sa landslagstrener Geir Endre Rogn.

Det er visst seks sprintere som tydeligvis har bevist litt mer enn det jeg har
Kristine Stavås Skistad

– Det ligger mange vurderinger bak dette. Det er sportslig utvikling som er det aller viktigste. Vi vil sy sammen et opplegg som gir henne en best mulig inngang til seniortiden, tilføyde han.

En rekke sprintere ble tatt ut på allroundlandslaget. Disse skal danne en egen sprintgruppe innad i laget. Sprinterne Anna Svendsen, Ane Appelkvist Stenseth og Lotta Udnes Weng er debutanter på elitelandslaget. Skistad er ikke med, men det er ikke fordi hun ikke er god nok.

– Vi har vurdert veldig mye fram og tilbake, og så endte vi opp med at dette er det som gagner henne. Sportslig sett er hun mer enn god nok, men vi tror det er fornuftig å ta ett steg om gangen. Hun er kvalifisert, men vi tror hun har mest nytte av en slik mellomløsning, sier Ole Morten Iversen.

– Får gjøre det beste ut av det

Skistad synes det er rart at hun ikke er vurdert som god nok til å være på landslaget.

– Jeg har visst det en stund, så jeg har på en måte... Jeg har vært klar over det lenge, så det kommer ikke som noe sjokk. Jeg har som sagt visst det lenge, sier hun til TV 2.

– Var du overrasket da du først fikk beskjed om at du ikke var med?

– Jeg trodde etter VM at jeg kom til å få være med, men de mener at det ikke er det beste for meg. Da må man høre på det. De mener det er best, så da får man tro på det, sier hun.

– Er du god nok for dette allroundlandslaget?

– Jeg føler at jeg har noen ting som jeg er god på, mens det er andre ting som jeg ikke er like god på. Jeg tror jeg kunne blitt rågod ved å trene med dem, men nå står jeg litt mer fritt. Det har pleid å funke det også. Jeg får bare gjør det beste ut av det, sier hun.

– Blir du revansjelysten av dette?

– Ja, det kan tenkes, sier hun.

– Klæbo var heller ikke fornøyd da han ble tatt ut på sprintlandslaget for to år siden?

– Ja, det er ikke godt å vite. Jeg trodde selvfølgelig jeg kom inn, men det er visst seks sprintere som tydeligvis har bevist litt mer enn det jeg har, forteller Skistad syrlig.

Har ikke fått skikkelig forklaring

Selv om skikometen er misfornøyd med at hun ikke er tatt ut på elitelag, synes hun det er bra at det er laget et spesialopplegg til henne.

– De har tilrettelagt for meg ut fra at det ikke ble elitelag. Jeg blir skuffet over at de ikke vil prioritere å ta meg med, men jeg tror det opplegget jeg får i år kommer til å fungere.

Stavås Skistad mener det sosialt sett hadde vært best å være en del av elitelaget.

– Det hadde nok vært lurt, men jeg vet ikke hva de... Jeg har ikke fått så mange begrunnelser bortsett fra at de mener Klæbo lyktes med det første året og at jeg var for ung. Jeg er litt usikker egentlig. Jeg har ikke fått en ordentlig grundig forklaring, sier Skistad.

Skistad viste allerede på Beitostølen at noe stort var på gang. Hun ble nummer to bak Maiken Caspersen Falla. Seinere tok Skistad seg til finale i verdenscupen i LIllehammer. Etter to gull i junior-VM fikk 20-åringen billett til senior-VM i Seefeld.

På sprinten var Skistad i ferd med å sette Caspersen Falla og Nilsson på plass i semifinalen da hun hektet på oppløpet.

Allround-landslaget kvinner: Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg, Mari Eide, Heidi Weng, Lotta og Tiril Udnes Weng, Ane Appelkvist Stenseth, Maiken Caspersen Falla, Anna Svendsen, Kari Øyre Slind og Ragnhild Haga.

Allroundlandslaget herrer: Sjur Røthe, Simen Hegstad Krüger, Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund, Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth, Johannes Høstflot Klæbo, Emil Iversen

Menn sprint: Sindre Bjørnestad Skar, Mattis Stenshagen, Pål Golberg, Erik Valnes, Eirik Brandsdal, Finn Hågen Krogh, Sondre Turvoll Fossli