HEDRES FOR SPILL OG KAMP MOT RASISME: Raheem Sterling har vært en tydelig stemme mot rasisme i fotballen denne sesongen. Nå er han kåret til årets spiller av journalistene.
HEDRES FOR SPILL OG KAMP MOT RASISME: Raheem Sterling har vært en tydelig stemme mot rasisme i fotballen denne sesongen. Nå er han kåret til årets spiller av journalistene. Foto: Phil Noble

Sterling kåret til årets spiller av journalistene

Manchester City-stjernen slo Virgil van Dijk med 100 stemmer i kampen om prisen som årets spiller i Premier League kåret av den britiske sportspressen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da spillerne skulle kåre årets spiller, måtte Raheem Sterling gi tapt for Liverpools stopperbauta Virgil van Dijk.

De britiske fotballjournalistene er imidlertid ikke i tvil. Med 62 prosent av stemmene og 100 flere enn van Dijk er Sterling i deres øyne årets spiller i Premier League.

Hedres for kampen mot rasisme

I kvinnenes kåring ble det også Manchester City på toppen. Nikita Parris slo Arsenals Vivianne Miedema, som vant spillernes kåring, med én fattig stemme.

Sterling har levert en glitrende sesong for City og England med 29 scoringer. Samtidig har den 23-årige angriperen, som av ble kåret til årets unge spiller i Premier League av spillerne, blitt en tydelig stemme i kampen mot rasisme i fotballen.

Det trekkes også frem av styreformann Carrie Brown i Football Writers' Association.

– Prisen anerkjenner også Raheems mot til å utfordre fordommer og bekjempe rasisme. Den setter avtrykk, ikke bare for framtidige generasjoner i fotballen, men i samfunnet som helhet, skriver Brown i pressemeldingen.

City-lagkompis Sergio Agüero ble nummer tre i kåringen, mens også Harry Kane (Tottenham), Eden Hazard (Chelsea), Alexandre Lacazette (Arsenal), Bernardo Silva og David Silva (Manchester City) fikk stemmer av de over 400 medlemmene.

Verre å møte enn Salah

TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker synes det er fortjent at Sterling stikker av med prisen.

– Han har levert sportslig så bra at han kan passere som årets spiller. Så kan det hende at skrivende presse har hatt i tankene at Sterling har stått frem som en god rollemodell og forbilde og en talsmann for de svarte. Han er en moderne opponent mot rasisme. Det skader i hvert fall ikke Sterlings kandidatur, sier Alsaker.

Selv om det ble en sur exit i Champions League har City fremdeles mulighet til å spe på ligacuptriumfen med tittel i både FA-cupen og Premier League. Det er Sterling en av de viktigste grunnene til.

– Det han leverer nå er stabilt. Han ligger på rundt tjue mål. Fra kant er det veldig bra. Manchester City rundspiller alt og alle, og han er veldig delaktig i det. Sterling er vanskelig å få tak i. Når han har ballen inne i motstanders 16-meter, er det det største ubehaget man kan oppleve i Premier League denne sesongen. Til og med verre enn å møte Salah der inne. Sterling har utviklet seg til å bli en klassespiller. Han er god i de fleste kamper han spiller, sier Alsaker.