HAR SPILT SIN SISTE KAMP FOR LARVIK: Mari Molid kommer ikke til å spille semifinalene mot Vipers onsdag og fredag. Det gjør heller ikke de fleste av lagvenninnene hennes.
HAR SPILT SIN SISTE KAMP FOR LARVIK: Mari Molid kommer ikke til å spille semifinalene mot Vipers onsdag og fredag. Det gjør heller ikke de fleste av lagvenninnene hennes. Foto: Hagen, Fredrik

Larvik-spillerne dropper semifinalen mot Vipers

Håndballparodi mot Vipers.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De aller fleste av Larvik-spillerne kommer til å droppe sluttspill-semifinalen mot Vipers kommende onsdag og fredag.

Mari Molid bekrefter til TV 2 at hun har spilt sin siste kamp for klubben.

– Jeg kommer ikke til å spille. Jeg har flyttedag i dag, sier hun.

– Ville blitt uetisk

Kontrakten til Larvik-spillerne går ut onsdag 1. mai. Om de skulle spilt kampene mot Vipers, ville det dermed blitt på en slags dugnad.

– Vi har jo fått sparken, eller blitt sagt opp. Kontrakten min går ut i morgen. Jeg har valgt ikke å spille, og forholder meg til kontrakten som gjelder.

– Ville det ikke vært bedre om dere bare tapte kvartfinalen mot Molde?

– Nei, det ville blitt feil. Det ville nesten vært på grensa til kampfiksing. For min del ville det blitt uetisk. Man må forholde seg til den klubben man spiller for nå, og i går var det Larvik. Jeg synes det var riktig. Man kan ikke spille dårlig med vilje, sier Molid.

Ironisk nok skal hun spille for Molde kommende sesong, i likhet med Larvik-venninnene Mathilde Rivas-Toft og Hege Løken. Med seieren over Molde i går sørget de samtidig for å ødelegge europacupsjansene for sin kommende arbeidsgiver.

Hun sitter i bilen på vei til Molde når TV 2 ringer.

– Det er veldig spesielt. Jeg hadde det litt tøft mentalt med å spille disse kampene, men jeg hadde lyst til å avslutte på en god måte for klubben vi tross alt var under kontrakt med. Ute på banen har man lyst til å vinne, og da må man bare legge sånt til side.

– Det at dere ikke spiller semifinalene, er det et slags takk for sist til klubben?

– Nei, det er ikke sånn at vi gjør dette for å ta igjen. Det går bare på at vi er ferdige. Vi har ikke kontrakt, og da er man ferdig. Det skyldes ikke at vi er sure fordi de sa fra for seint om situasjonen klubben er i. Vi har vært i en spesiell situasjon, som har tatt veldig mye krefter. Vi har hele tida levd i uvisshet. Da har vi valgt å forholde oss til kontrakten, og spille ut kontraktstida, sier Molid.

Nå kan det bli en parodi av en håndballkamp mot Vipers onsdag. Etter det TV 2 erfarer er så godt som alle de andre Larvik-spillerne på linje med Molid. De kommer ikke til å spille. Dermed kan det eneste alternativet for Larvik være å stille med J18-laget, eventuelt spe på med gamle helter som har lagt opp.

– Ville takket høflig nei

Tidligere Larvik-spiller Karoline Dyhre Breivang sier til TV 2 at hun ikke er blitt kontaktet av klubben om å bidra i semifinalen. Hun vet imidlertid hva hun skal svare om det dukker opp en forespørsel.

– Da hadde jeg takket høflig nei. Jeg har ikke spilt håndball på to år, sier Breivang.

I Norges håndballforbund sier at kampen avvikles uansett.

– Det er ingen overraskelse for noen lag at semifinalene i cupen spilles i mai. Så vi forholder oss til at Larvik møter til kamp, så får de stille med det laget som de kan stille med. Utover det så legger vi oss ikke opp i det ene eller andre, sier håndballpresident Erik Langerud.

– Blir det en parodi hvis Larvik stiller med et jenter 18-lag?

– Det spørs hvordan man definerer parodi. Vi kan ikke legge oss opp i hvilket lag de stiller med. Det viktigste er at semifinalen gjennomføres med Larvik, så får kampen og resultatet bli som det blir.

Han vedkjenner imidlertid at det blir spesielt hvis Larvik stiller med sju spillere fra klubbens jenter 18-lag. Forbundet har ikke vært i kontakt med klubben om denne spesifikke saken.

– Larvik burde forutsett situasjonen

NISO-advokat Eirik Monsen har bistått Larvik-spillerne i saken og støtter beslutningen om ikke å spille semifinalen. Han sier det er vanskelig å slå fast om samtlige spillere kommer til å droppe kampen, men tilbakemeldingene har vært at forholdet er over når kontrakten utløper.

– Det er opp til spillerne å vurdere hva de skal gjøre. Klubben har selv satt seg i en vanskelig situasjon ved å si opp spillerne en måned for tidlig, basert på at sluttspillet avvikles i mai, sier Monsen, som har full forståelse for spillernes beslutning.

– Vil jentene stille om de får betalt ut mai?

– Det er vanskelig å si. Jeg har ikke full oversikt over hva de vil gjøre om det kommer et tilbud på bordet.

– Vil NISO råde jenter 18-laget til å ikke ta plassen til proffene?

– Nei, det vil vi ikke. Men dette er en veldig spesiell situasjon og Larvik burde kunnet forutse dette scenariet.

Vipers-lederen kritisk til Larvik-spillerne

TV 2 snakket tidligere i dag med daglig leder i Vipers, Terje Marcussen. Da hadde han vondt for å tro at Larvik kommer til å sende et J18-lag på banen.

– Jeg håper virkelig at de kommer med fornuftig lag. Vi ønsker alltid å vinne, men vi ønsker ikke å møte et så uerfarent lag.

– Hvordan vil du reagere om dere likevel møter et J18-lag?

– Hvis jeg var i deres situasjon, ville jeg forsøkt å overtale spillere som Gro Hammerseng-Edin, Anja Hammerseng-Edin og Karoline Dyhre Breivang til å spille. Ikke nødvendigvis for å vinne, men om vi møter et J18-lag er det tragikomisk og synd for hele Håndball-Norge. Men vi spiller som vanlig. Vi kan ikke ta hensyn til hvem som står på motsatt side, sier han.

Marcussen mener det var unødvendig av Larvik å vinne kvartfinalekampene mot Molde hvis de uansett ikke hadde tenkt å fullføre.

– Da burde de heller tapt mot Molde. Om de ikke stiller opp i semifinalen, synes jeg det er dårlig gjort mot en tidligere arbeidsgiver, sier han.