Rosenborg ydmyket av Molde – ligger sist i Eliteserien

Serieleder Molde er nå elleve poeng foran tabelljumbo (!) Rosenborg. Magnus Wolff Eikrem (28) var kampens store spiller med to scoringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se scoringene i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Molde-Rosenborg 3-0

– Det kunne ikke blitt bedre. Vi er veldig fornøyde med den kampen her, og slipper Rosenborg til ekstremt lite. Vi er solide, slår Eikrem fast overfor TV 2.

To poeng etter fem serierunder er Rosenborgs verste sesongstart noensinne.

– Stemningen er laber. Det er en uvant situasjon. Det var en uvant start i fjor òg, men da klarte vi å snu det i runde fire. Nå er vi fem runder ut, og er ikke i nærheten av å vinne en fotballkamp ennå. Det er tungt, sier Rosenborg-keeper André Hansen til TV 2.

Horneland: – Føler at jeg er en presset mann

Eirik Horneland oppsummerer kampen slik: «En brutal start, en brutal fortsettelse og ikke godt nok av oss».

– Hva gjør det med deg som nyansatt trener at dere er i den situasjonen her?

– Det er klart at det ikke er noen gøy situasjon å være i. Vi har bare ett valg. Det er å prøve å riste oss sammen, stå opp hver morgen og prøve å bli littegrann bedre, sier Horneland.

– Føler du at du sitter trygt?

– Nei, jeg føler at jeg er en presset mann. Det sier seg selv når du leder dobbeltmesteren, ikke har vunnet de fem siste og ligger på bunnen av tabellen. Det sier seg selv, svarer Rosenborg-treneren.

– Har du troen på at du kan snu skuten?

– Det har jeg.

Eikrem-show

Bare ett minutt og 13 sekunder var gått da Molde tok ledelsen. Ruben Gabrielsen steg til værs i feltet, og nikket ballen i en bue over André Hansen i Rosenborg-buret.

Pål André Helland konstaterer at det tidlige baklengsmålet var et hardt slag.

– Vi er i motgang, og så kommer det ... vi bobler ikke over av selvtillit. Da får man ikke påfyll av en sånn situasjon, sier Helland til TV 2.

– Jeg er veldig skuffet. Det ironiske er at den første halvtimen kanskje er den beste vi har gjort spillemessig, men vi kan ikke holde på å miste ballen sånn. De gir oss en leksjon i kontringsfotball, fortsetter han.

– Det må være uvant å være i denne situasjonen?

– Det er kjedelig. Det er ikke noen tvil om det, og ikke noe vi ønsker. Vi må gjøre alt i vår makt for å snu det, svarer kantspilleren.

I det 13. minutt var det duket for Eliteseriens store formspiller, Magnus Wolff Eikrem.

Etter fine kombinasjoner la Erling Knudtzon ballen inn til Molde-stjernen. Eikrem dempet ballen med brystet, og tuppet den i mål.

Så, midtveis i første omgang, scoret midtbaneprofilen igjen. Denne gangen var det Eirik Hestad som var nest sist på ballen. Eikrem la bredsiden til og scoret fra ti meter.

Det var midtbanespillerens sjette scoring på like mange kamper.

Lagene gikk til pause på stillingen 3-0. Rosenborg hadde ingen ting å stille opp med.

– Den (omgangen, journ. anm) var tøff, det sier seg selv. Det var en brutal omgang med 0-3 under, sa Eirik Horneland til Eurosport i pausen.

Rosenborg slaktes

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen er ikke nådig i sin dom over trønderne.

– Det er sjokkerende å se hvor svake Rosenborg er. En ting er at de har hatt en dårlig sesongstart. Vi har sett flere lag som har slitt med skader, innkjøringsproblemer og hatt uflaks, men de har akkurat like mange poeng som de fortjener. De skulle reise til Molde og bevise at de skulle være med å kjempe om gullet, men blir istedenfor rett og slett latterliggjort, konstaterer Mathisen.

– De har en spillerstall og en gjeng som har vært med å vinne Eliteserien de siste årene. De har masse erfaring og ferdigheter. At de står med to poeng etter fem kamper, er ikke til å tro. I dag spaserte Ranheim forbi. Det er ikke til å fatte og begripe, fortsetter han.

Molde som klar favoritt

Mathisen er derimot full av lovord om Molde-laget, og utpeker dem som klar gullfavoritt etter å ha spilt seks kamper – selv om han understreker at det er tidlig å si.

– Slik det fremstår nå, ser jeg ikke helt hvem som skal konkurrere med dem over 30 kamper. Jeg trodde selv at Rosenborg skulle ta gullet før sesongen, men det var et av mine dårligste tips noensinne – og jeg har hatt mange dårlige tips.

Vegard Forren konstaterer at seieren bidrar til å øke en allerede høy selvtillit i Molde-leiren.

– Det er viktig å sette en viss standard. Her utpå er det knalltøft å komme. Her skal vi være vanskelige å slå, og det viser vi mot Rosenborg som har like store ambisjoner som oss. Men vi skal ikke snakke for mye etter runde seks, understreker Forren overfor TV 2.

Lagoppstillinger

Molde (4-2-3-1): Linde - Haraldseid, Bjørnbak, Forren, Gabrielsen - Ellingsen, Aursnes - Hestad, Eikrem, Knudtzon - Ohi.

Rosenborg (4-3-3): Hansen - Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling - Jensen, Trondsen, Konradsen - Helland, Bendtner, Adegbenro.