TV 2-ekspert: – Det er helt galskap av United

David de Geas enorme formsvikt ryster ekspertene.

Han var i en årrekke regnet som en av verdens beste keepere.

Men de siste månedene har David De Gea gjort flere tabber.

Den vanligvis så solide sisteskansen har gjort tre store tabber på de siste fire kampene – likt antall som foregående 123 kamper.

Spanjolen ønsker seg en ny og forbedret kontrakt på Old Trafford, og det er blitt spekulert i om det kan være årsaken til De Geas store tabber den siste tiden.

– Poenget er at de må få avklart kontraktssituasjonen og bli enige der. Blir partene enige så har de et av de beste keeperparene i verden, og det har Solskjær ingen grunn til å endre på. Dessuten virker Romero fornøyd med den rollen han har, slo TV 2-ekspert Petter Myhre fast.

– Helt galskap av United
Erik Thorstvedt mener Manchester United bør gjøre alt de kan for å beholde De Gea.

– Jeg tror at hvis du ser mange sesonger frem så kommer United bedre ut av det med De Gea. Nå er er han inne i et minefelt, men han kommer ut av dette. Han er ikke blitt en permanent dårlig keeper. United kan alltids få tak i gode keepere, men å hente en som er blant verdens beste er ikke enkelt. Men hvis han vil vekk eller har et lønnskrav som er helt hinsides, så er det en annen ting, poengterte han.

Thorstvedt tror Alexis Sánchez' skyhøye lønn har ødelagt mye.

– United gjorde en kjempemiss da de ga Sánchez en lønn på 350 000 pund i uken. Han satt med gode kort og kjørte to klubber opp mot hverandre, og fikk en lønn som rotet til den interne lønnsstrukturen i United, mente Thorstvedt.

Petter Myhre er helt enig.

– For meg er lønnen det mest sjokkerende med signeringen av Sánchez. At de plasserte ham så høyt i lønnshirearkiet er galskap. Det ødelegger balansen, slik at alle som har lavere lønn vil kreve høyere lønn når de skal forhandle om ny kontrakt. Det som er så sjokkerende er at United var så opptatt av å signere Sánchez at de valgte å se bort fra det som skulle skje i umiddelbar fremtid, oppsummerte han.

– Han har mistet det totalt
Etter tabben mot Chelsea fikk De Gea gjennomgå.

– Han har mistet det totalt. Det som for mange er verdens beste keeper, har gjort dette utallige ganger den siste tiden. Det forteller hvor mye mentalt det er i fotball. Han skal fange den 100 av 100 ganger, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen om De Geas tabbe i 1-1-kampen mot Chelsea.

Tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt skjønner heller ikke helt hva som har skjedd med De Gea.

– Plutselig begynner alt å gå galt, igjen, igjen og igjen. Dette er standard materie og et enkelt skudd. Av og til slipper en unna med det, men han slipper ikke unna med noe som helst. Nå er han rett og slett en av de dårligste keeperne i Premier League, om ikke akkurat den dårligste – det vil jeg til og med påstå at han har vært den siste måneden, mente han.

Og slo fast:

– Det er så mange keepere som har gått gjennom det samme. De går i en periode der alt går galt, uansett hva en gjør skjer noe som gjør at du roter det til.

– Bør vrakes
Han foreslår å vrake stjernekeeperen.

– Det er kanskje det beste å si at «du er den beste, men nå er det beste at du tar et steg tilbake og sitter på benken». Kanskje Romero bør stå ut sesongen, og så tar han sommeren til å bygge seg opp igjen og kommer tilbake som den de Gea vi kjenner, mente han.

Thorstvedt tror presset på De Gea bare vil øke, og mener at stjernekeeperen har vært beskyttet som følge av de vanvittige prestasjonene han har vartet opp med over lang tid.

– Nå er det totalt omvendt og i andre enden av skalaen. Forstørrelsesglasset blir enormt på ham hele veien, og han kommer ikke til å slippe unna med noe som helst. Han må begynne å være kjempebra, ellers må man ta ham litt til siden og la ham bygge seg opp igjen, konkluderte Thorstvedt.

Lik TV 2 Sporten på Facebook