Se de lekre Ranheim-scoringene i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Ranheim-Viking 5-2

Det åpnet meget bra for Ranheim på da Mads Reginiussen nikket dem i ledelsen allerede etter ni minutter. Viking kjempet seg imidlertid tilbake i kampen, og utlignet til 2-2 på straffe ved Tommy Høiland midtveis i andre omgang.

Så løsnet det voldsomt for Ranheim, anført av superveteranen Øyvind Storflor. 39-åringen skrudde et frispark over muren, og ballen smalt i hjørnet.

– For en legende. Det er bare til å ta det opp og spille det om og om igjen. Det kan ikke gjøres bedre. Iven Austbø står bare og ser på, han er sjanseløs, utbrøt en ekstatisk Mathisen i FotballXtra.

Så var det Michael Karlsens tur til å varte opp med et oppsiktsvekkende mål. Viking-keeper Austbø stod langt oppe da gjestene jaget utligning på overtid, og Karlsen sendte av gårde en markkryper fra 40-meter. Austbø klarte ikke å snu seg, snublet nærmest i egne bein og måtte se ballen rulle i mål.

– Jeg ser at keeperen står ganske feil, og ser at han er på vei mot der det er åpent. Så setter jeg den tilbake i hjørnet. Det var helt rått å se den gå inn. Jeg så det da jeg traff ballen, at den her kommer til å gå inn, beskriver Karlsen overfor TV 2.

To minutter senere la Ola Solbakken på til 5-2, kantspillerens andre scoring for dagen.

Rosenborg sist

Dermed ligger Rosenborg sist i Eliteserien, og må slå Molde i kveld for å grave seg ut fra bunnen.

– Vi får nyte i en ukes tid, så får vi se deretter, sier Karlsen til TV 2.

Slår Rosenborg Molde, er den regjerende mesteren igjen foran lillebroren i Trøndelag. I skrivende stund ligger de imidlertid under 0-2.

– Jeg tror det er verre for dem når de ser at Ranheim kanskje er foran etter den kampen. Jeg tror det svir mer for dem. Vi får nyte det i en liten uke, og håpe at de kommer seg mer etter hvert, uttaler Ranheim-spissen.

Rosenborg slaktes

Rosenborg får hard medfart av TV 2s eksperter.

– Det er jo rett og slett smått sjokkerende å se – to poeng på fire kamper, og skal møte Molde borte i kveld. Vi skal ikke snakke om at Rosenborg er helt akterutseilt om det blir tap i dag, men måten der har fremstått på … alle kan ha utur og innkjøringsproblemer, men hvordan de har sett ut, har vært skremmende, sier Jesper Mathisen i FotballXtra.

Tidligere Brann-profil Erik Huseklepp er enig. Han mener at trøndernes spill har vært bekymringsverdig.

– Alle kan være uheldig etter å ha kjørt over motstanderne, men Rosenborg har fått de poengene de fortjener. De har vært svake. De sliter enormt offensivt, spesielt. De scorer stort sett mål på dødball, og skaper veldig få sjanser. Noen sier at det er mot Molde det snur, men det blir ikke enkelt, understreker Huseklepp.