Droppet å feire mot gamleklubben – så scoret han sitt andre

Flamur Kastrati (27) scoret to mål for Kristiansund mot gamleklubben Strømsgodset i Drammen.

Strømsgodset-Kristiansund 2-3

Se de to første målene til Kristiansund i videovinduet øverst.

Strømsgodset skuffet på hjemmebane mot Kristiansund. Vertene lå under 0-2 til pause, men slo tilbake og fikk 2-2. Men det endte likevel med null poeng.

Liridon Kalludra ble matchvinner for Kristiansund med en praktscoring.

Da var en av kampens store helter for lengst byttet ut:

Flamur Kastrati spilte for Strømsgodset fra 2013 til 2016. Søndag var han tilbake på Marienlyst som spiss for Kristiansund.

Og der gjorde han seg bemerket. Oslo-gutten scoret to mål i første omgang. Så måtte han ut med skade i pausen.

Han var likevel svært fornøyd etter kampen, og bekreftet at han selv valgte å gå av banen for å spare kroppen.

– Jeg herja med Godset. De hadde ikke sjanse til å ta meg, sier Kastrati til Eurosport.

Sendte meldinger til gamlefansen

Det første målet kom etter fryktelig forsvarsspill hos hjemmelaget. Yacouba Sylla prøvde på et fryktelig tilbakespill, men fant kun Kastrati som enkelt kunne trille Kristiansund i ledelsen.

Da valgte 27-åringen ikke å feire målet av respekt for sine tidligere supportere. Men det skulle endre seg.

For etter en halvtime fikk gjestene straffe. Hjemmesupportere bak målet forsøkte å psyke ut Kastrati – uten å lykkes. Spissen sendte VIlhar Myhra i et hjørne og ballen i den andre. 2-0 til bortelaget.

Denne gang valgte Kastrati å feire på et helt annet vis.

– Som sagt har jeg veldig respekt for denne klubben. Da jeg scoret det første målet holdt jeg meg i ro. På det andre måplet blir jeg provosert og da velger jeg å feire, sier Kastrati til Eurosport.

– Kastrati sender løper bort og sender noen gloser – sikkert ikke komplimenter – til hjemmefansen. Han er ikke veldig fornøyd med dem som prøvde å psyke ham bak målet ut før straffen, sa Jesper Mathisen i FotballXtra.

Hyller Kastrati

Panelet i FotballXtra hyllet både Kastrati og feiringen hans.

– På det første målet er han høflig og feirer ikke mot gamleklubben, men så har han sikkert fått noen meldinger og gir dem beskjed. Det må supportere lære seg. Hvis supportere står og slenger dritt og usaklige meldinger til spillere, da må du tåle å få litt igjen, altså. Jeg liker Kastrati altså. Jeg liker ham som type og som spiller. Det betyr alt i verden for ham å spille fotball, å vinne. Det der er en vinnerskalle. Ja, han har hatt sine svin på skogen og han har mistet det ut på banen, men stort sett er det kun gøy å se ham spille fotball, sa Mathisen og fikk støtte av resten av panelet.

– Det blir jo bare enda bedre når han har en sånn lavmælt feiring på den første scoringen. Jeg var venner med dere, men ikke nå lenger. Helt sjef! sa programleder Marius Skjelbæk.

– Jesper var inne på det at Kristiansund var lure da de hentet Kastrati for å erstatte Bamba. Jeg vil gå enda lenger og si at han passer bedre for KBK enn det Bamba gjorde. Bamba jobber ikke like hardt uten ball, slik som Kastrati gjør. Kastrati kan plage et forsvar i to ganger førtifem minutter, sa Erik Huseklepp.

Men Mathisen var ikke imponert over Strømsgodset etter tapet mot Kristiansund.

– Den Godset-fotballen vi alle ble forelsket i for noen år siden – den finnes ikke lenger. Dette er fryktelig skuffende av Strømsgodset som går en tung sesong i møte.

Lik TV 2 Sporten på Facebook