En kvinne er i tårer ve kistene etter selvmordsangrepene på Sri Lanka. Over 250 mennesker mistet livet etter angrepene som skjedde 1. påskedag.
En kvinne er i tårer ve kistene etter selvmordsangrepene på Sri Lanka. Over 250 mennesker mistet livet etter angrepene som skjedde 1. påskedag. Foto: Athit Perawongmetha

Sri Lanka-terroren:

Kvinne frykter hun har mistet 18 familiemedlemmer

Hun er søster til mannen som er mistenkt for å stå bak terrorangrepet. Og hun frykter hun har mistet nesten 20 familiemedlemmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mer enn 250 mennesker ble drept da en serie bombeangrep rammet blant annet flere kirker i hovedstaden Colombo på Sri Lanka 1. påskedag.

Søndag melder srilankesiske myndigheter at alle islamistene involvert i angrepet er pågrepet eller drept. Men arbeidet med å identifisere de døde og over 500 skadde er fremdeles ikke ferdig.

Mohamed Hashim Mathaniya er søster av Mohamed Zahran Hashim, mannen som er mistenkt for å være hjernen bak angrepet. Nå skriver CNN at hun frykter hun har mistet hele 18 familiemedlemmer.

Flere barn blant de døde

Mathaniya sier til TV-kanalen at hun allerede har identifisert broren sin på et fotografi av kroppsdeler som hun ble vist på en politistasjon tidligere denne uken.

– Fem menn har vært savnet siden angrepet. Det var mine tre brødre, min far, og min søsters ektemann, sier hun.

Natt til fredag mistet ti sivile og seks mistenkte terrorister livet i en skuddveksling med politiet i byen Sainthamaruthu i Øst-Sri Lanka.

En av de drepte er identifisert som Mohamed Niyas, et prominent medlem av den lokale ekstremistgruppen National Tawheed Jamath, og Mathaniyas svoger.

– Det var fem kvinner i det ene huset. Det var konene til mine tre brødre, min yngre søster, og min mor. Det var i alt syv barn, sier hun.

De fleste pågrepet

Landet er fremdeles i høyspenn, og frykter flere angrep.

Søndag opplyste landets statsminister at srilankiske styrker har enten drept eller pågrepet de aller fleste islamistene som knyttes til terrorangrepene i påsken.

– De aller fleste er pågrepet, og noen er drept. Nå kan vi etter hvert begynne å vende tilbake til normalen, sier statsminister Ranil Wickremesinghe i en uttalelse søndag.

To av brødrene til Zahran Hashim, som antas å ha vært hovedmannen bak terroraksjonen, skal ha blitt drept da politiet gikk til aksjon mot et hus i den østlige delen av landet fredag kveld. Også brødrenes far skal ha blitt drept. Både politikilder og en slektning av brødrene bekrefter opplysningene overfor nyhetsbyrået Reuters.

Tolv andre mennesker ble også drept i denne aksjonen. Politiet har tidligere opplyst at selvmordsbombere i bygningen trolig utløste eksplosjoner etter en skuddveksling med sikkerhetsstyrkene.