To av Branns nøkkelspillere ut med skade i sterk borteseier

Branns Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen måtte begge ut med skade tidlig i kampen mot Tromsø. Men det ble likevel seier for bergenserne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tromsø - Brann 1-2 (0-0)

Se scoringene i Sportsnyhetene øverst.

Brann fikk med seg alle poengene fra Tromsø, men fikk to av sine nøkkelspillere skadet i løpet av førsteomgang.

Fredrik Haugen måtte ut med smerter i låret, mens Kristoffer Barmen gikk av banen med nakkeproblemer. Barmen har slitt med nakkesmerter siden en skade han pådro seg tilbake i 2014.

Tidlig frispark til Tromsø

Allerede etter tre minutter fikk Tromsø et frispark i farlig posisjon. Onni Valakari var først på ballen inne i boksen, men skuddet ble reddet på streken.

Brann fikk inn et trykk utover i omgangen og var svært nære å gå i ledelsen etter 17 minutter.

Ruben Kristiansen la inn fra venstrekanten og via en Tromsø-spiller fant ballen veien til Veton Berisha. Brann-spissen hadde riktignok svært spiss vinkel, men fikk til en god avslutning som var på vei inn i mål, men en skru på ballen gjorde at den gikk forbi.

Haugen ut med skade

Rundt 20 minutter ut i omgangen begynte Fredrik Haugen å ta seg til låret, og i det klokken passerte halvtimen signaliserte Branns midtbanespiller at han måtte av banen. Inn kom Kristoffer Løkberg.

– Det er dårlig nytt for Brann, for Haugen er en veldig viktig brikke i det offensive spillet, sier Erik Huseklepp i FotballXtra.

Brann hadde perioder med press frem mot pause, men Tromsø forsvarte seg godt, samtidig som Brann ikke var flinke tok til å utnytte sjansene.

Barmen ut med nakkeproblemer

Da lagene gikk inn til pause holdt Kristoffer Barmen seg til nakken og måtte få medisinsk tilsyn i pausen.

Barmen har i lang tid slitt med nakkeproblemer etter en nakkeskade han pådro seg helt tilbake i 2014.

Brann entret gressmatten uten Barmen etter hvilen, og Amer Ordagic kom inn til de siste 45 minuttene. Dermed hadde Brann vært nødt til å måtte bytte begge sine indreløpere.

Løkberg sendte Brann i ledelsen

Men det ble raskt noe å glede seg for gjestene fra Bergen. For fem minutter ut vartet Berisha og Løkberg med pent samspill fremover mot Tromsø-målet. Ballen havnet til slutt hos Løkberg som sendte Brann i ledelsen 1-0.

Drømmecomeback

Etter et langt skademareritt fikk Runar Espejord et kort comeback som innbytter borte mot Mjøndalen forrige runde. Mot Brann viste han seg for første gang på lang tid på Alfheim. Og det til Tromsø-supporternes store glede.

Og for et gledelig comeback det skulle bli for Espejord. Sekunder etter han kom inn utnyttet han en retur fra Brann-keeper Håkon Opdal og utliknet for Tromsø.

– De (Tromsø-fansen) har ventet på Espejord som har hatt en komplisert lyskeskade. Han har vært av og på, er ikke helt hundre prosent ennå, men det er åpenbart at det er gull verdt for TIL å ha han tilbake. Han vil trenge tid for å spille 90 minutter igjen, sier Ole Martin Årst i FotballXtra om spissen.

Erik Huseklepp var på sin side kritisk til keeperspillet til Opdal.

– Igjen, dessverre ... det er en utbredt snakkis i Bergen med disse keeperne. Det er såpass langt hold, at han bør få returen enda mer vekk fra farlig sone der, sier den tidligere Brann-profilen.

Straffescoring av Wormgoor

Like etter Tromsøs utlikning fikk Berisha en dytt i ryggen innenfor Tromsø sin sekstenmeter. Dommer Tommy Skjerven pekte på straffemerket og Brann-kaptein Vito Wormgoor satte inn 2-1 til gjestene fra Bergen. Dermed var Brann på ny i ledelsen med 20 minutter igjen av kampen.

Tromsø tok over kampbildet etter Wormgoors straffescoring, men klarte ikke å komme til sjansene. Det endte 2-1 til Brann, som fikk med seg tre poeng fra Alfheim for første gang siden 2010.