BULKETE: I et brev til flaskens eier er det beskrevet hvordan den var
BULKETE: I et brev til flaskens eier er det beskrevet hvordan den var "helt ute av form" etter Titanic-katastrofen. Foto: Auksjonsselskapet Henry Aldridge & Son

Titanic-skatt solgt for nesten én million kroner

Drikkeflasken i sølv ble gitt bort til en førsteklasse-passasjer før han druknet på Titanic. Flasken er nå auksjonert bort for 76.000 pund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver BBC News.

Helen Churchill Candee het kvinnen som ga fra seg flasken, inngravert med familiemottoet «Faithful but Unfortunate», til førsteklasse-passasjeren Edward Kent da skipet holdt på å synke.

«Du har større sjanse for å overleve enn meg», skal hun ha ha sagt til sin venn før hun gav han flasken.

Churchill Candee overlevde forliset, men Kent døde sammen med mer enn 1500 andre mennesker.

Sølvflasken ble funnet da de fant kroppen hans.

RMS Titanic var på en ukes lang transatlantisk kryssing fra Southampton til New York da skipet traff et isberg og forliste den 14. april 1912.

Titanic-flasken, som ble solgt på en auksjon hos selskapet Henry Aldridge & Son i Wiltshire i Sør-England, blir betegnet som «en av de mest sterkeste og mest gripende gjenstandene fra Titanic som noen gang har blitt tilbudt til auksjon», ifølge en auksjonarius Andrew Aldridge, skriver BBC.

Flasken hadde blitt returnert til Churchill Candee-familien av en slektning av Kent, sammen med et brev med en forklaring.

Aldrige anslo at antikviteten ville gå for mellom 60 og 80 tusen pund. Den ble solgt for 76.000 pund som tilsvarer rundt 850 000 norske kroner.