De Gea-tabbe berget Chelsea: – Nå er han en av Premier Leagues dårligste keepere

David De Gea tabbet seg ut igjen da Manchester United og Chelsea spilte uavgjort 1-1 på Old Trafford søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea – Manchester United 1-1:

Se De Geas tabbe og Matas scoring øverst!

Juan Mata sendte Manchester United i ledelsen, men Marcos Alonso utlignet etter en kjempetabbe av David De Gea.

De Geas tabbe sørget for at seieren glapp for Manchester United. Oppgjøret endte 1-1, og Chelsea er dermed i førersetet med tanke på en topp fire-plassering.

– Vi følte at vi måtte vinne denne kampen. Guttene startet kampen fantastisk, skapte sjanser, gikk på løp og vi tok ledelsen. Etter pause fikk vi ikke opp kvaliteten, oppsummerte United-sjef Ole Gunnar Solskjær etter kampen, ifølge BBC.

Solskjær angrer ikke på at han startet med David De Gea i mål. Spanjolen tabbet seg nok en gang ut før Chelseas 1-1-scoring.

– Nei. David har vært fantastisk for denne klubben. Reaksjonen etter City-kampen var god, og jeg har full tillit til ham. Han vet at han kunne gjort det bedre før Chelseas scoring, sa Solskjær.

Eden Hazard var fornøyd med uavgjort.

– Det var en god dag, men den kunne vært bedre. Vi kom hit for å vinne, men uavgjort er ikke et dårlig resultat. Hadde vi vært litt bedre i avslutningene kunne vi scoret mer. Etter 1-1 her så har vi to kamper igjen vi vil vinne, så blir vi forhåpentligvis topp fire til slutt, sa Chelsea-stjernen Eden Hazard etter kampen.

– Chelsea må spille i Champions League hvert år. Det er en av verdens største klubber, og jeg ønsker selv å spille hvert år i Champions League, sa han.

Juan Mata forsvarte David De Gea etter tabben.

– Vi er skuffet. Vi ønsket å vinne og måtte vinne. Vi spilte en god førsteomgang. Det er vanskelig når topp fire er så nære. Men vi måtte åpenbart vinne i dag, for Chelsea er foran oss, sa Uniteds Juan Mata.

– For meg er det ikke mulig å stille spørsmål for De Gea. Nivået hans er fantastisk og han har vært den beste spilleren for oss de siste årene. Han har reddet masse poeng for oss. Vi har alle gode og dårlige øyeblikk i vår karriere. Han vil reagere med å vise at han er den beste. Jeg har 100 prosent tillit til ham. Han er ikke glad nå, vi er ikke glade, mente Mata.

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt var ikke nådig i sin kritikk etter De Geas tabbe.

– Jeg tror De Gea er forvirret. Det er en identitetskrise. Plutselig går alt galt, igjen og igjen. Nå er De Gea en av de aller dårligste keeperne i Premier League. Han er inne i en periode der alt går galt. Spiller kontraktssituasjonen inn? Jeg mener Sergio Romero bør spille resten av sesongen, så får De Gea trekke seg tilbake og finne tilbake til seg selv og bygge seg opp igjen, slo TV 2-ekspert Erik Thorstvedt fast i pausen om tabben til De Gea.

Petter Myhre tviler på at Manchester United kan klare å ta fjerdeplassen til slutt etter at det kun ble ett poeng mot Chelsea.

– Jeg tror Spurs tar tredje og Chelsea ender på fjerdeplass til slutt. Men det er fortsatt ikke kjørt, og det er fremdeles litt nerve rundt dette, sa TV 2-eksperten.

Manchester United avslutter sesongen mot Huddersfield og Cardiff. To seirer er etter alle solemerker en forutsetning for en plass blant de fire beste på tabellen, men det kan også vise seg å være langt fra godt nok.

I øyeblikket er Solskjærs menn bak Arsenal og Chelsea med henholdsvis ett og tre poeng etter 36 serierunder i Premier League.

– Et kunstangrep
Allerede etter tre minutters spill fikk Romelu Lukaku muligheten til å sende Manchester United i ledelsen. 750-millionersmannen ble spilt gjennom Chelseas forsvar, men nølte for lenge med avslutningen, og Chelsea fikk avverget.

Etter ti minutter satt ballen i mål for Manchester United. Ballen havnet til slutt hos Juan Mata, som fra kloss hold i feltet lurte inn 1-0-scoringen for Ole Gunnar Solskjærs menn. Luke Shaw var nest sist på ballen før scoringen.

– Et kunstangrep av Manchester United, slo TV 2-ekspert Brede Hangeland fast etter scoringen.

– Hva har skjedd med verdens beste målvakt?
To minutter før pause utlignet Chelsea etter en gedigen tabbe av David De Gea. Antonio Rudiger dundret i vei et langskudd fra langt hold. De Gea ga retur, og der dukket Marcos Alonso opp og satte inn 1-1-scoringen.

– En kjempemiss av De Gea. Hva har skjedd med verdens beste målvakt? Han stopper jo ingenting om dagen? Enten må han holden, eller slå ballen unna. Tabbene kommer i hver kamp for David De Gea. Det var baklengsmål nummer 51 i ligaen, et historisk svakt tall. Det er 40 år siden United slapp inn flere mål enn denne sesongen, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter Chelseas scoring.

De Geas kjempetabbe og den påfølgende scoringen sørget for at lagene gikk til pause med 1-1.

Bailly ut med skade
Det ble tett og jevnt de første 15 minuttene av andre omgang. Både Manchester United og Chelsea skapte noe halvsjanser, men var ikke i stand til å skape de helt store mulighetene.

I det 65. minutt tok Ole Gunnar Solskjær ut Marcus Rashford. Inn kom utskjelte Alexis Sánchez. Solskjær beholdt 4-3-3-formasjonen etter spillerbyttet.

To minutter senere måtte Eric Bailly forlate banen med skade. Stopperen hadde pådratt seg en vridning i kneet, og måtte hjelpes av banen. Marcos Rojo kom inn for skadde Bailly.

– Det kan være en alvorlig skade for Bailly. Nå venter et nytt skadeavbrekk for ham, mente TV 2-ekspert Brede Hangeland.

– Det kan fort være ny sesong før Bailly er tilbake igjen, poengterte Alsaker.

Ti minutter før slutt var Rojo heldig at han ikke ble utvist etter en takling på Willian.

– Den taklingen var rødt kort, slo Hangeland fast etter at Rojo kun slapp unna med det gule.

Kommentator Øyvind Alsaker var ikke imponert over det lagene viste etter pause. Oppgjøret endte 1-1.

– Dette må være den dårligste omgangen jeg har sett i noen av toppkampene denne sesongen. Det var blekt, sa han.

Solskjær overrasket
Ole Gunnar Solskjær overrasket med laguttaket. Eric Bailly og Ander Herrera var begge tilbake etter lengre skadeavbrekk.

Jesse Lingard, som har fått starte mange kamper under Solskjær, var ikke engang på benken for Manchester United. Fred og Chris Smalling var også utelatt fra troppen.

Slik startet lagene:

Manchester United (4-3-3): David de Gea – Ashley Young (C), Eric Bailly, Victor Lindelöf, Luke Shaw – Ander Herrera, Nemanja Matic, Paul Pogba – Juan Mata, Romelu Lukaku, Marcus Rashford.

Benken: Sergio Romero, Matteo Darmian, Marcos Rojo, Andreas Pereira, Scott McTominay, Alexis Sánchez, Anthony Martial.

Chelsea (4-3-3): Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Rudiger, David Luiz, Alonso – Kante, Jorginho, Kovacic – Hazard, Higuain, Willian.

Benken: Caballero, Zappacosta, Christensen, Barkley, Loftus-Cheek, Pedro, Giroud.

Dommer: Martin Atkinson, West Yorkshire