City på tabelltopp etter millimeterdrama: – Det er spektakulært

Sergio Agüeros hårfine matchvinner-scoring betyr at Manchester City fortsatt har Premier League-tittelen i egne hender.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Burnley-Manchester City 0-1

– Jeg er glad for at vi har teknologien, sier Agüero til Sky Sports.

Manchester City presset enorm i andre omgang. Burnley forsvarte seg med nebb og klør, men klarte ikke lenger å stå imot etter 62 minutter spilt.

Ballen landet hos Sergio Agüero i feltet. Argentineren fikk skutt under hardt press. Avslutningen gikk rett på brystkassen til Matt Lowton, men da Burnley-backen fikk klarert på volley, hadde ballen sneket seg over streken. Dommeren blåste for scoring ved hjelp av mållinjeteknologi.

– Skal ligamesterskapet avgjøres der? Det er spektakulært, for å si det mildt, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

Marginen? 29,51 millimeter.

– Det er en helt umulig jobb for assistendommeren. Den som kom på mållinjeteknologien, får en stjerne i boken, sier Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

– Ser at det har gått begge veier

Ekspertene dro frem en situasjon fra Manchester City-Liverpool i vinter, en kamp serielederen vant 2-1. Da klarerte John Stones ballen på streken – elleve millimeter unna scoring.

– Det er blitt sagt at Liverpool har hatt marginer med seg, men her ser vi at det faktisk har gått begge veier, konstaterer Erik Thorstvedt.

– Det er alltid sånn at det laget som vinner ligaen har marginene med seg. Da er du i en flytsone, følger Myhre opp, før han understreker:

– Én: Manchester City vinner fullt fortjent i dag, og to: De blir snytt for straffespark.

Snytt for straffe

Manchester City spilte en svak førsteomgang. De hadde mye ball, men var langt fra så farlige foran mål som de pleier å være.

Etter pause var det et helt annet City-lag som entret gressmatten på Turf Moor. Allerede etter sju minutter hadde de brent flere store sjanser. I tillegg ble de sannsynligvis snytt for straffe da et skudd traff Burnley-spiss Ashley Barnes i armen.

– Det skal være straffespark etter de aller fleste kriterier, slo TV 2s kommentator Kasper Wikestad fast.

Like etter scoret Agüero. Burnley prøvde å sette inn en siste sluttspurt, men klarte aldri å teste Éderson i bortelagets bur.

Pep Guardiola er godt fornøyd med lagets innsats.

– Vi slapp ikke til ett skudd på mål eller et hjørnespark. Vi har lave spillere, men vi var smarte. Vi kontrollerte de lange ballene, og hadde sjanser til å score et andre mål. I de siste minuttene kan alt skje. Det er alltid farlig når man ikke dreper kampen, oppsummerer City-manageren overfor BBC.

Tre poeng betyr at Manchester City er tilbake på tabelltopp. Tar de lyseblå seks poeng på sine to siste kamper – Leicester hjemme og Brighton borte – vinner de Premier League. Liverpool skal spille mot Newcastle borte og Wolverhampton hjemme.

Lagoppstillinger

Burnley (4-4-2): Heaton - Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor - Hendrick, Westwood, Cork, McNeil - Barnes, Wood.

Manchester City (4-3-3): Éderson - Walker, Kompany, Laporte, Zintsjenko - Sterling, Gündogan, D. Silva - B. Silva, Agüero, Sané.