Hegerberg klar for Champions League-finale

Ada Hegerbergs Lyon slo Maren Mjelde og Chelsea i semifinalen og er klar for Champions League finale mot Barcelona.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea - Lyon 1-1 (1-1)

Se selvmålet til Maren Mjelde i vinduet øverst!

Ada Hegerberg og Lyon vant første semifinalekamp 2-1 over Chelsea, dermed holdt det med uavgjort i søndagens kamp.

Lyon vant 3-2 sammenlagt og er klar for sin fjerde strake finale i Champions League der de møter Barcelona.

– Fantastisk. det er helt utrolig å være der fire år på rad. Det var tøft i dag, men vi stod igjennom. Det er en fantastisk styrke å ha, sier Ada Hegerberg til TV 2.

For Chelsea ga Lyon kamp hele veien inn.

– Det handler mye om mentalitet, selvfølgelig. Vi hadde ikke noen stor match i dag og det vises godt, men samtidig så står vi løpet igjennom. Det går an å ha dårlige dager, men det går fortsatt an å vinne på dårlige dager og det viste vi absolutt i dag. Det er historisk det vi gjør, det er fjerde finalen vår på rad. Jeg tror ingen har klart det i historien før. Jeg er fantastisk glad og stolt av at vi får til det, sier Hegerberg.

Like før slutt hadde Hegerberg en enorm mulighet til å sette inn 2-1 for Lyon, men helt upresset satte hun ballen over mål fra syv meter.

– Det beskriver egentlig hele kampbildet synes jeg, den spratt litt før jeg får avsluttet og det var litt tunge bein. Det er vanligvis en ball jeg skal sette ti av ti ganger. Så veldig godt at den ikke var avgjørende, selvfølgelig, sier Hegerberg.

Mjelde: – Jæklig kjipt

Chelsea-leiren var preget av skuffelse etter kampen.

– Vi visste vi måtte gå for det, samtidig ikke slippe inn mål. Det gjorde vi igjen. Men må på en måte forvente det mot et såpass bra lag, at de kommer til å skape sjanser. Samtidig så synes jeg det at vi fortjente å komme ut av denne kampen med i hvert fall en 2-1, og at det blir ekstraomganger. Så det er jæklig kjipt, sier en skuffet Maren Mjelde til TV 2.

– Det er bare tungt. På forhånd var det sikkert ikke mange som hadde trodd at vi kom til å hamle opp mot Lyon. Vi hadde stor tro på det selv, jeg synes bare det er så jæklig irriterende at vi ikke klarer å fullføre jobben helt inn. Samtidig så er jeg veldig stolt over den prestasjonen vi gjorde i begge kampene. Så er det disse her målene som teller, og vi var sykt nærme, derfor er det så jæklig skuffende, fortsetter Mjelde.

Uheldig Mjelde

Drøye kvarteret ut i kampen bommet Jonna Andersson på et langt oppspill, noe Delphine Cascarino utnyttet. Lyon-angriperen satte full fart framover på høyresiden hvor hun fant Ada Hegergberg, som la til rette for Eugénie Le Sommer.

Skuddet fra Le Sommer gikk via Chelseas Maren Mjelde, som på uheldig vis sendte Lyon i føringen.

Dermed ledet Lyon 1-0 på Cherry Red Records Stadium.

Chelsea-scoring og amper stemning

Halvtimen ut i omgangen var Cascarino borti Erin Cuthbert i det Chelsea-spilleren var på vei mot mål, og hjemmelaget fikk tildelt frispark like utenfor sekstenmeteren.

Den sjansen tok So-yun Ji godt vare på. Sør-koreaneren løftet ballen over muren og sikkert i venstre hjørnet. Dermed sto det 1-1.

Etter Chelseas utlikning ble det amper stemning mellom Chelseas Ramona Bachman og Lyon-keeper Sarah Bouhaddi. Bachmann prøvde å ta ballen ut av hendene på Bouhaddi som nektet å gi den fra seg. Det resulterte i gult kort til dem begge.

1-1 ble også pauseresultatet, og skulle det stå seg ville Lyon gå videre til finalen.

Stolpeskudd for Chelsea

Lyon hadde et høyt press i starten av andreomgang. Men det var Chelsea som fikk omgangens første store sjanse.

Karen Carney fikk med seg ballen på venstrekanten og gikk for et skudd fra skrå vinkel. En god avslutning av Chelsea-kapteinen som endte i stolpen.

Begge lag produserte sjanser utover i omgangen, men målene lot vente på seg. Chelsea begynte etter hvert å få dårlig tid og det så ut til å prege dem.

Vertene hadde noen sjanser helt på tampen, men kom ikke nærme nok til å få scoringen de trengte.

Det endte 1-1 og Lyon vant dermed 3-2 sammenlagt.