Blytung dag for Arsenal - rødt kort og null poeng

Arsenal kunne overta fjerdeplassen i Premier League med seier over Leicester, men istedenfor ble det en blytung dag på jobben. Særlig for Ainsley Maitland-Niles.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leicester - Arsenal 3-0 (0-0)

Se sammendraget i vinduet øverst!

Det ble ingen god dag for Arsenal da de gjestet Leicester på King Power Stadium.

For i tillegg til at det endte med null poeng, som er dårlig nytt i kampen om fjerdeplassen, ble også Ainsley Maitland-Niles utvist for Arsenal.

– Dette er ikke et vanlig fotballtap, det er en ydmykelse. Og det føyer seg inn i en trend som har vært den siste tiden. Så Unai Emery, han har en jobb å gjøre. Brendan Rogers han kan smile, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

Med søndagens tap har Arsenal tapt fire av sine fem siste kamper i Premier League.

Arsenal-manager Unai Emery var fornøyd med utvisningen i første omgang.

– Det første gule kortet er ikke et kort i mine øyne. Det påvirket kampplanen vår veldig. Det er vanskelig å spille med én spiller mindre. I dag var det grunnen til at vi tapte. Vi vil fortsette å kjempe, og vi vil ikke se på tabellen. Å vinne Europaligaen er en stor motivasjon for oss, sier Emery til BBC.

Presset Arsenal

Leicester kom best i gang og nølte ikke med å angripe Arsenal. De første 45 minuttene var det vertene som var best.

James Maddison var nære for vertene flere ganger, og hadde sin største sjanse midtveis i omgangen. Men Bernd Leno i Arsenal-buret hindret skuddet fra spiss vinkel.

Arsenals største mulighet kom etter 34 minutter da Pierre-Emerick Aubameyang spilte igjennom Alex Iwobi. Men alene med Kasper Schmeichel traff Iwobi rett på keeper.

Diskutabel Maitland-Niles-utvisning

Men førsteomgang vil bli husket for noe helt annet enn sjansene. For i det 36 spilleminutt fikk Ainsley Maitland-Niles sitt andre gule kort for dagen og dommer Michael Oliver løftet det røde kortet.

Det første gule kortet kom etter ni minutter da Arsenal-backen la Ben Chilwell i bakken. Kortet som resulterte i rødt kom da Maitland-Niles taklet James Maddison.

Det var Maitland-Niles sitt første røde kort på seniornivå. Avgjørelsen var imidlertid ikke TV 2s fotballeksperter enig i.

– For meg er ikke det å frata en gylden kontringsmulighet. Ikke gult på den, sier Petter Myhre om den første situasjonen.

– Jeg mener at dette ikke er gult kort, der han ikke utsetter motstanderen for fare. Det er et frispark, men ikke et gult kort, sier Erik Thorstvedt om den andre situasjonen.

– Jeg synes han bommer med å sende Maitland-Niles i garderoben etter de to sekvensene der, oppsummerer Myhre.

Riktig eller ei, avgjørelsen var tatt og Arsenal måtte klare seg med ti mann resten av kampen.

Tielemans headet Leicester i føringen

Leicester hadde ballen mest i starten av andreomgang, og kvarteret ut i omgangen headet Youri Tielemans vertene i ledelsen etter innlegg fra Maddison.

– Det er selvfølgelig fortjent. Leicester har vært det klart beste laget i denne matchen og etter 59 minutter spilt får de uttelling for overtaket, sier TV 2s kommentator Peder Mørtvedt.

Like før slutt økte Jamie Vardy til 2-0 for Leicester. Først lobbet spissen ballen over Leno, men ballen havnet i tverrliggeren. På returen var derimot Vardy sikker som banken og satte ballen i nettmaskene.

Leicester hadde flere muligheter til å øke målkontoen i løpet av andreomgang, og på overtid satte Vardy inn sin andre scoring for dagen.

Det endte 3-0 til Leicester som klatrer opp på åttendeplass i Premier League med 51 poeng, tre poeng bak Wolverhampton på syvendeplass.