KLAR FOR EN AV KARRIERENS TØFFESTE KAMPER: Virgil van Dijk gleder seg til møtet med Barcelona.
KLAR FOR EN AV KARRIERENS TØFFESTE KAMPER: Virgil van Dijk gleder seg til møtet med Barcelona. Foto: Helge P. Kalleklev/TV 2

Van Dijk uenig i hyllest:– Man kan ikke si det

Liverpool-stjernen er klokkeklar forut for det han selv mener er møtet med verdens beste fotballspiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anfield, Liverpool (TV 2:)

Onsdag skal det som spillerne i Premier League selv mener er ligaens beste spiller bryne seg på ett av Europas beste fotballag når Liverpool skal i aksjon i den første av to semifinalekamper i Champions League mot Barcelona.

Det blir et gjensyn med Camp Nou for Virgil van Dijk, som også spilte på det ærverdige anlegget som Celtic-spiller i 2013.

Den gang var han del av et lag som tapte med fem mål mot et lekent Barcelona-lag, men en video som har figurert i sosiale medier de siste ukene som kun tok for seg van Dijks individuelle prestasjoner i oppgjøret viste at nederlenderen leverte flere gode prestasjoner. Selv tar han imidlertid nå et oppgjør med dem som mener han spilte en god kamp sist han møtte spanjolene.

– Man kan ikke si det. Jeg så noen videoer jeg også, men hvis du taper 1-6 som forsvarsspiller, så kan man ikke si at du hadde en god kamp. Men det som var bra for meg personlig den gang var at jeg tok med meg mye erfaring fra den kvelden, og det har hjulpet meg mye, sier giganten til et samlet pressekorps på Anfield.

Ser frem til møtet med verdens beste: – Ikke som om vi drar dit på ferie

Der beskriver han Camp Nou som et fint og historisk stadionanlegg, og ser frem til å spille der for andre gang i karrieren onsdag.

– Det var en enorm erfaring og opplevelse for meg å spille der, så jeg ser frem til å møte dem igjen. De er ett av de beste lagene i verden. Men det kommer til å bli fullstendig annerledes enn hva det var forrige gang, spår nederlenderen.

SJANSELØS SIST: Virgil van Dijk og Celtic tapte 1-6 på Camp Nou i desember 2013. Da spilte ikke engang Lionel Messi.
SJANSELØS SIST: Virgil van Dijk og Celtic tapte 1-6 på Camp Nou i desember 2013. Da spilte ikke engang Lionel Messi. Foto: Manu Fernandez/AP

Van Dijk og Liverpool kjemper på to fronter om både Champions League- og Premier League-tittelen, og 27-åringen er en av hovedårsakene til suksessen. Hans inntreden har gjort dem bunnsolide defensivt, og da skremmer selv ikke Lionel Messi og hans lagkamerater i Catalonia.

– Situasjonen er at vi er i semifinalen mot Barcelona, og vi skal møte det som jeg mener er verdens beste spiller. Men det handler ikke bare om ham. Det er et helt lag med mye kvalitet. Alt kan skje. Vi har også et veldig godt lag, så vi kan være konkurransedyktige der også. Det er ikke som om vi drar dit på ferie, smiler han.

LES OGSÅ: TV 2s ekspert: – Derfor er van Dijk bedre enn Messi

Ingen har passert ham denne sesongen

Så langt denne sesongen viser statistikk at van Dijk individuelt ikke er blitt passert av en motspiller i nærdueller en eneste gang. En utrolig bragd, men statistikken kan ryke mot driblefantomet fra Argentina.

– Jeg synes som sagt at han er verdens beste spiller, men dere ser hvordan vi spiller og hvordan vi forsvarer oss. Vi forsvarer ikke oss én og én, men som en samlet enhet. Det gjelder også offensivt. Så vi får se. Vi vil være klare, sier mannen som tidligere denne uken altså ble kåret til sesongens beste spiller i Premier League av spillerne selv.

Kan stå igjen med enorme titler i første hele sesong: – Ikke noen stor overraskelse

Det er kun et drøyt år siden van Dijk ble Liverpool-spiller, og nederlenderen kan være sikre seg de to gjeveste titlene klubben potensielt kan vinne allerede i sin første hele sesong på Anfield. Må han noen ganger klype seg i armen for å tro på at han er i denne situasjonen så raskt?

– Jeg ser hva vi har på gang. Jeg ser spillerne, jeg ser trenerteamet, fansen og måten vi spiller fotball på, så det er ikke noen stor overraskelse. Men du må fremdeles gjøre jobben. Og det må vi gjøre på onsdag også.

– Det kommer til å bli utrolig tøft. Vi må være klare for å møte problemer, og det vil vi være. Forhåpentligvis kan vi få til et resultat som vi kan ta med oss tilbake til Anfield, og vi vil prøve alt vi kan for å gå videre, sier Virgil van Dijk.

Kanskje verdens beste forsvarsspiller.