Se Burnley-Manchester City på TV 2 Sport Premium eller Sumo søndag fra kl. 14.30!

Etter at Manchester United tapte for Manchester City, har Liverpool-fansen satt sin lit til at Burnley skal stikke en kjepper i hjulene på tittelrivalen.

Særlig håper de at én mann kan hjelpe dem: Spissprofilen Ashley Barnes.

En rekke Liverpool-supportere har valgt et bilde av Barnes som profilbilde på Twitter. Ifølge avisen Burnley Express dreier det seg om «flere tusen».

Svarer på humoristisk vis

Etter hvert er Twitter-stormen blitt så kraftig at også Burnley-leiren har slengt seg på.

Spissen Jonathan Walters la lørdag ettermiddag ut to bilder: Et der Barnes poserer foran kamera med en penn, og et annet der Barnes er limt inn i et bilde hvor Liverpool presenterer en ny spiller.

– Bare én mann kan redde Liverpool nå! Er det verdt en treårskontrakt om han scorer vinnermålet i morgen, Jürgen? spøker Walters.

I kommentarfeltet svarer Liverpool-fansen på managerens vegne:

– Hat trick, og vi bygger en statue utenfor Anfield.

– Jeg skal kjøre ham dit selv.

– Vi kommer alle til å spytte inn for å betale lønnen hans.

Hylles av Dyche

Barnes har hatt en annerledes reise til Premier League. Han startet karrieren i amatørklubben Paulton Rovers, før han gikk gradene oppover i divisjonssystemet i England. Som 24-åring ble han klar for Burnley og debuterte i Premier League.

I forkant av oppgjøret mot City blir han hyllet av egen manager, Sean Dyche.

– Jeg liker historier som «Barnesy's», og den fortsetter. Han er en veldig, veldig god historie. Ikke bare en fotballhistorie, men også for unge som får se at det finnes forskjellige ruter, sier Dyche, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Han er blandet drops. Han kan spille på mange forskjellige måter, og kan virkelig være en håndfull. Men han har også kvalitet. Som vi har sett denne sesongen, scorer han mål, fortsetter han.

– Kanskje den vanskeligste kampen

Premisset foran Burnley-Manchester City er klart: Dersom hjemmelaget tar poeng fra City, blir Liverpool seriemester om de vinner sine to siste kamper.

TV 2s fotballekspert mener denne kampen skiller seg ut for City.

– Det er kanskje den vanskeligste kampen de har igjen. I hvert fall på papiret. Burnley borte er ikke enkelt, slår Petter Myhre fast i Premier League-studio.

Burnley er dessuten et av formlagene i ligaen, og har ikke tapt på fire kamper. De har vunnet de to siste på eget gress 2-0, over Wolverhampton og Cardiff.

– Det blir dødballer og lange baller. Jeg skal love deg at Sean Dyche ønsker å ødelegge i den kampen der, varsler Myhre.

Se Burnley-Manchester City på TV 2 Sport Premium eller Sumo søndag fra kl. 14.30!