UAVGJORT: Sarpsborg og Mjøndalen delte poengene i den femte runden i eliteserien.
UAVGJORT: Sarpsborg og Mjøndalen delte poengene i den femte runden i eliteserien. Foto: Andersen, Christoffer

Sarpsborg kom seg ikke over Mjøndalen-kneiken

Det ble en fysisk duell mellom Sarpsborg og Mjøndalen, der lagene til slutt fikk ett poeng hver.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sarpsborg - Mjøndalen 1-1 (0-1)

Sarpsborg prøvde og prøvde, men Mjøndalen sto i mot og det endte med poengdeling på Sarpsborg stadion.

Kampen ble preget av mye kriging og mange stopp i spillet, og spesielt flere Mjøndalen-spillere brukte mye tid liggende på kunstgresset på tampen av kampen.

Nicolai Næss scoret Sarpsborgs mål på et flott frispark. Han var ikke overrasket over hvordan kampen utartet seg.

– Det er litt Mjøndalen, det. Vi visste hva som kom. Men sånn er fotballen. Det er kynisk, men jeg synes vi sto bra i det. Vi må blåse i hva motstanderen gjør og tenke på oss selv, sier Næss til TV 2 etter kampen.

Han får støtte av trener Geir Bakke.

– Er det ikke sånn det er med Mjøndalen, da? Det er trenering i alle bauger og kanter, men vi sutrer ikke på grunn av det. VI spilte slik i Europaligaen, sier Bakke og smiler lurt.

Gauseth sendte Mjøndalen i føringen

17 minutter ut i kampen kom det et langt innkast fra gjestenes Stian Aasmundsen. Ballen ble headet videre til Tonny Brochmann, som i utgangspunktet forsøkte seg på et skudd, sendte ballen videre til Christian Gauseth istedenfor.

Det viste seg å være et bra utfall, for Mjøndalen-kapteinen satte ballen sikkert i mål fra knappe ti meter.

Dermed ledet bruntrøyene 1-0 på Sarpsborg Stadion.

Sarpsborg hadde problemer med å få tak på kampen og det ble mye «nesten» for vertene.

Etter halvtimen spilt hadde Jørgen Strand Larsen en enorm mulighet til å utlikne for vertene, men hodestøtet ble flere hakk for svakt og igjen ble det bare nesten.

Sarpsborg var flere ganger nære utlikning utover i omgangen, men det ble ingen fulltreffere de første 45 minuttene, og Mjøndalen ledet 1-0 til pause.

Frispark-utlikning

Starten av andreomgang fortsatte i noe samme takter som de første 45 minuttene. Men så fikk Nicolai Næss nok og tok saken egne hender.

Sarpsborg fikk frispark fra rundt 30 meter, og Næss klemte like greit til mot mål. Ballen fikk en liten dupp og landet i nettmaskene bak Julian Faye Lund i Mjøndalen-målet.

Dermed var stillingen 1-1 med 35 minutter igjen pluss tillegg.

Syv tilleggsminutter

I det 73. minutt kom Ole Jørgen Halvorsen til en stor sjanse for Sarpsborg, men Faye Lund var riktig plassert og fikk reddet.

Sarpsborg holdt et stort press stort sett gjennom hele andreomgang, og Mjøndalen hadde nok med å forsvare seg for å få med seg et sterkt bortepoeng.

Det var mye stopp i spillet i løpet av de siste 45 minuttene, og det ble lagt til hele syv minutter. På grunn av skader i tilleggsminuttene strakk kampen helt ut til over 98 minutter før dommer Tom Harald Hagen blåste av.

Det endte med poengdeling.