Her går Olaug Bollestad på trynet

Stavanger (TV 2): – Jeg hadde bestemt meg for å gi alt og det gjorde jeg, sier KrF-nestlederen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Noen skrubbsår på håndflater og knær, men Olaug Bollestad er like blid etter uhellet da hun prøvde å slå den nyvalgte partilederen Kjell Ingolf Ropstad i kombinert potet- og sekkeløp under KrFs landsmøte lørdag.

– Det visste vi jo. Med de lange beina. Det var helt ok og skulle bare mangle. Det viktigste er å delta. Og husk jeg kunne vært moren hans i alder, sier en lattermild Bollestad til TV 2.

Hareide klar for «omkamp»

Konkurransen mellom KrFs toppolitikere fant sted under en pause i partiets landsmøte, og inneholdt også en duell mellom tidligere partileder Knut Arild Hareide og nyvalgt leder Kjell Ingolf Ropstad.

– Vi var enige om at det kunne være en omkamp på retningsvalget, så jeg var veldig lettet over at jeg vant frem til slutt, sier Ropstad til TV 2.

Lørdag ble han valgt til partileder og dermed får ansvaret for det forgjenger Knut Arild Hareide ikke klarte, nemlig å løfte partiet.

– Alternativet vil være at vi blir utradert. Jeg har stor tro på at vi skal klare det, så får jeg vente å snakke om tosifret oppslutning i noen år, sier Ropstad tydelig inspirert av lederen for KrFs søsterparti i Sverige Ebba Busch Thor.

– Hun hadde lenge en oppslutning på rundt to prosent og fikk hele tiden spørsmål om hva hun ville gjøre for å løfte partiet, sier Ropstad.

Ved valget i fjor høst fikk Kristdemokraterna 6,3 prosent, mens flere målinger i nabolandet nå viser at KrFs søsterparti har en oppslutning på over 10 prosent.

– Det viser at kristne verdier ikke er noe som er utdatert, sier Ropstad.

Håper Liverpool vinner

Han er bare 33 år og dermed den yngste KrF-lederen noen gang. Partiet han skal lede har derimot de eldste velgerne.

– At en ung snakker om å ta vare på eldre tror jeg appellerer til eldre velgere.

Når han ikke driver med politikk er han glad i å gå på jakt og spiller gjerne fotball, eller kanskje aller helst ser en fotballkamp.

– Både Liverpool og Start. Liverpoool er nesten sånn at de kan vinne ligaen, selv om det skal holde hardt.

– Litt verre for Start?

– Ja, Start er det litt verre med, selv om jeg har tro på at ting kan snu.