PARKERT: Norske SAS-piloter gikk ut i streik etter at meklingen med NHO Luftfart har brutt sammen. På Oslo Lufthavn Gardermoen står det flere parkerte SAS-fly. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
PARKERT: Norske SAS-piloter gikk ut i streik etter at meklingen med NHO Luftfart har brutt sammen. På Oslo Lufthavn Gardermoen står det flere parkerte SAS-fly. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Sas innstiller fly søndag:

64.000 passasjerer rammes av streiken

OSLO LUFTHAVN (TV 2): Søndagens planlagte SAS-flyvninger er kansellert. – Vi beklager på det sterkeste, sier SAS.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rett før klokken 12.00 bestemte SAS at majoriteten av flyvningene til selskapet skulle innstilles ytterligere en dag.

64.000 passasjerer rammes når 587 SAS-avganger innstilles i Skandinavia søndag.

Det er anslått at til sammen 170.000 passasjerer i Norden har blitt rammet av streiken i løpet.

– Vi beklager på det sterkeste å måtte meddele at våre kunder blir rammet av den pågående pilotstreiken som har ledet til forsinkelser og innstilte fly. På grunn av den pågående konflikten innstilles nå ytterligere avganger søndag, skriver SAS i en pressemelding.

270 fly er ikke innstilt

SAS ønsker å minne om at 270 fly fortsatt går som planlagt søndag. Selskapet opplever at flere passasjerer ikke møter opp til flyvningene sine, og de derfor har flere ledige plasser på flyene.

– Vi oppfordrer derfor alle til å sjekke om streiken rammer akkurat din reise, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

I pressemeldingen opplyser SAS at de gjør alt de kan for å hjelpe sine reisende. «SAS jobber nå etter en løsning så kjapt som mulig for å minimere at mange kunder påvirkes», heter det.

Sjekk om ditt fly er rammet her eller bruk kalkulatoren under.

Norwegian setter inn ekstraavganger

– For å hjelpe passasjerer som ikke kommer seg til sin destinasjon har Norwegian satt opp noen ekstra innenriksflyvninger de neste dagene, sier senior kommunikasjonsrådgiver Astrid Mannion-Gibson i Norwegian.

Oversikten over de ekstra flyvningene finner du her.

Kommunikasjonsrådgiveren forteller at de merker på en veldig stor pågang siden SAS-streiken startet.

– Vi har veldig mange fulle fly nå, sier Mannion-Gibson.

300 fly kansellert lørdag

Fredag var 673 avganger innstilt, lørdag er det meldt om 329 avganger som er innstilt.

Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, sier i forbindelse med lørdagens kanselleringer at 35.000 passasjerer ble rammet.

– Det er altfor mange, og det er en helt ulykksalig situasjon vi står oppe i. Men vi gjør det vi kan for å ivareta våre kunder i denne krevende situasjonen, sier Johansen, og legger til at en del fly går som de skal.

Hvis man skal ut og reise i dag, så anbefaler informasjonsjefen å sjekke reisen på SAS sin hjemmeside, for oppdatert informasjon.

Kan ikke hjelpe alle

– Hva gjør man om man har billett med SAS en av de kommende dagene?

– Foreløpig skal man forholde seg litt rolig, men man kan også booke om. Vi håper dette ikke varer så lenge, men om et fly blir kansellert, igangsettes også en ombookingsprosess. Sjekk hva du har fått som alternativ, oppfordrer Johansen.

Samtidig erkjenner han at de ikke klarer å hjelpe alle.

– Det beklager vi, sier Johansen.

Koster opptil 73 millioner dagen

Det var i sekstiden fredag morgen at rundt 1500 SAS-piloter gikk ut i streik etter at meklingen med NHO Luftfart brøt sammen. Siden den gang har SAS og pilotforeningen jobbet for å komme til enighet, men enn så enge har de ikke blitt enige om en avtale.

Danske Sydbank har regnet ut at kostnaden for streiken for SAS ligger på mellom 54 og 73 millioner norske kroner per dag.

Til sammen 1.400 piloter er i streik i de tre skandinaviske landene. 545 av dem er ansatt i Norge.