City-stopper mener det kan være vanskeligere å møte Burnley enn Manchester United

TØFT: John Stones spår en vanskelig kamp borte mot Burnley.
TØFT: John Stones spår en vanskelig kamp borte mot Burnley. Foto: David Klein
– Det er på en måte en helt annerledes type fotballkamp, sier John Stones til TV 2.

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Etihad Campus, Manchester (TV 2:)

Manchester City har alt i egne hender med tanke på ligatittelen, og etter å ha overkommet det som på papiret av mange var regnet som det vanskeligste hinderet i byrival Manchester United onsdag, venter en ny bortekamp i Burnley søndag.

TV 2 møter midtstopper John Stones, som ser for seg en stor utfordring i Sean Dyches menns hule.

– Det er aldri enkelt på Turf Moor. Burnley er et veldig godt lag med veldig gode spillere og mye kvalitet. De får ikke så mye skryt som de fortjener. De har en spillestil som noen ganger handler om å å spille opp på spissene mye raskere enn det vi gjør. De spiller «lange baller», hvis du vil si det slik, som skaper problemer. Det er styrkene deres, og vi vet at vi må få til vårt spill for å slå dem.

– Er det på mange måter vanskeligere å møte dem enn Manchester United?

– Ja. Det synes jeg. Det er en på en måte en annerledes type fotballkamp når man tenker på måten de spiller på. United er åpenbart rivalene våre, og du hadde det presset der rundt kampen, men Turf Moor er ikke like elegant som Old Trafford. Det er Burnley på deres premisser, og det er ikke et enkelt sted å være. Supporterne deres er på deg, de er nære banen og høylydte. De støtter laget sitt like bra som noen andre. Alle disse tingene må vi ta med i helheten, og forberede oss så godt vi kan, sier forsvarsprofilen.

– Vi har forståelse for presset og størrelsesordenen av kampen

City har allerede slått Burnley 5-0 to ganger denne sesongen, men Stones forventer på langt nær samme sifre søndag mot et lag som har slått Tottenham og spilt uavgjort mot både Manchester United og Chelsea siden sist City møtte dem.

– Nei. De har hatt noen gode resultater mot topp fire-lagene denne sesongen. Det er aldri enkle kamper der, men det er noe vi definitivt ser frem til. Vi har forståelse for presset og størrelsesordenen av kampen. Vinner vi den, er vi nærmere å vinne Premier League, sier England-stopperen.

Selv var han ikke med mot Manchester United, men melder seg klar til kamp mot Burnley. Han hyller også mentaliteten i gruppen, der det tilsynelatende ikke er så viktig hvem som spiller til enhver tid.

– Jeg må bare holde meg frisk, og når jeg blir bedt om å bidra, så bidrar jeg. Jeg er klar for å gjøre alt jeg kan for laget. Alle har gjort det hele sesongen, om det er fem eller 90 minutter på banen. I vår garderobe driver vi med et lagspill. Det handler bare om å være klare når manageren sier at han trenger deg, sier Stones.

Ser ikke på presset som negativt

24-åringen er fullstendig klar over at hans lag ikke har råd til noen glipptak i kampen om tittelen.

– Vi styrer vår egen skjebne, og vi vil ikke at alt skal kollapse nå. Men det er et godt press å være i den situasjonen vi er i. Vi kan ikke snuble, men jeg liker ikke å se slik på det. Vi må se på at vi kan vinne den neste kampen, og ikke skape en negativ tankeprosess rundt hvorvidt vi kan tape. Vi kan oppnå det vi ønsker å oppnå, og det er den mentaliteten vi må gå inn i de siste kampene med, sier han.

City cruiset til ligatittel forrige sesong, i det som var Stones’ andre sesong i klubben, og Peps yngste av de fire etablerte midtstopperne mener viktigheten av å ha rutinerte lagkamerater som har vært med på tette tittelrace tidligere er enorm nå i sluttfasen av sesongen.

– Det er en enorm bonus for folk som meg. Noen av de andre spillerne har vunnet nesten alt. Se på David Silva, som har vært på den store scenen, spilt disse store kampene og kommet seg gjennom tøffe tider. Det er noe som heter å «styre» en fotballkamp, og de spillerne der vet hvordan man gjør det. Det er bra for oss å være rundt dem i disse øyeblikkene av sesongen, sier Stones.

Kompany-hyllest: – Jeg elsker ham, også utenfor banen

TV 2 spør ham konkret om å forklare hva City-legenden Vincent Kompanys nærvær har betydd for hans egen utvikling siden han ble hentet fra Everton sommeren 2016.

– Han har hatt en enorm innflytelse. Personlig, så elsker jeg «Vinny», også utenfor banen. Han har en lidenskap og kjærlighet for spillet og et øye for detaljer. Jeg kan se at han er blitt mer detaljert rundt alt etter hvert som han er blitt eldre. Han vil ikke bli glad for at jeg sier det. Han legger merke til ting veldig tidlig om noe er galt, han kommer til meg og snakker om spesifikke situasjoner, og det er alltid fint. Han er klubbkaptein og en jeg ser opp til. Det har vært stort for meg og min karriere, sier Stones om kapteinen som kan lede City til sin fjerde Premier League-tittel på sju år.

Skal det bli ny tittel må derimot Burnley trolig overvinnes søndag. Og det er et lag Stones selv har en meget god statistikk mot. Sju av sju kamper er vunnet, men akkurat det var han ikke klar over selv.

– Det visste jeg ikke. Virkelig? Jeg tar med meg det. Wow! sier City-stopperen.

Etter Liverpools seier fredag er avstanden to poeng i de rødes favør. City vil gjenvinne ledelsen i Premier League kun med tre poeng mot Burnley. Etter denne helgen gjenstår to runder av sesongen.

Se Burnley-Manchester City søndag 15.05 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Lik TV 2 Sporten på Facebook