STREIK: SAS har satt mange av sine fly på bakken etter at pilotene har gått ut i streik. Flyene er parkert på Gardermoen.


Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STREIK: SAS har satt mange av sine fly på bakken etter at pilotene har gått ut i streik. Flyene er parkert på Gardermoen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

SAS vurderer å kansellere flyavganger søndag

300 avganger er kansellert lørdag. Lørdag formiddag blir det tatt stilling til eventuelle kanselleringer søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Beslutningen om vi også må kansellere avganger søndag, blir tatt lørdag formiddag, forteller informasjonssjef Knut Morten Johansen.

Johansen sier til TV 2 lørdag formiddag at nesten 300 fly er kansellert lørdag. Dette rammer rundt 35.000 passasjerer.

I stedet for permittering er kabinpersonale og bakkepersonale satt inn for å veilede og hjelpe de mange ventende på flyplassene.

Men fortsetter streiken også etter helgen, vil det få konsekvenser for andre ansatte i SAS. Det gjelder også dem som har lederjobber i selskapet.

170.000 passasjerer

Det er anslått at til sammen 170.000 passasjerer i Norden rammes om streiken varer gjennom hele helgen. Danske Sydbank har regnet ut at kostnaden for streiken for SAS ligger på mellom 54 og 73 millioner norske kroner per dag.

Til sammen 1.400 piloter er i streik i de tre skandinaviske landene. 545 av dem er ansatt i Norge.

– Jeg har full forståelse for at dette ikke styrker tilliten til SAS. Jeg må bare ærlig og oppriktig beklage overfor kundene som har blitt rammet av innstilte fly. Jeg er veldig lei meg for det, og vi gjør selvfølgelig alt vi kan for å hjelpe kundene, sa SAS-sjef Rickard Gustafson til NTB fredag kveld.

Pilotene beklager

Etter bruddet natt til fredag har det så langt ikke vært kontakt mellom partene. Fagforeningene sier de er klare til å møte SAS-ledelsen om de ønsker det.

– Hvis ledelsen tar kontakt og vil møtes, er vi selvfølgelig klare, sier leder Jan Levi Skogvang i Scandinavian Norge Flygerforening i Parat.

De streikende pilotene går også ut og beklager konsekvensene dette får for passasjerene.

– Stor beklagelse

Informasjonssjef i SAS Knut Morten Johansen er klar over at streiken skaper fortvilelse for de reisende.

– Det er selvsagt en stor beklagelse. Mange har et ulikt formål med sin reise og noen har mer alvor enn bare fest og moro som mål, sa Johansen til TV 2 fredag.

SAS jobber på spreng for å hjelpe så mange passasjerer som mulig, men det er vanskelig å komme rundt til alle.

– Vi har løst situasjonen på ulikt vis. Vi har flyttet passasjerer over på andre fly og flyselskap, vi kjører buss og vi har booket om passasjerer til senere ut i uka. Vi ikke klart å finne alternativer til alle, men vi har også klart å hjelpe mange, sa Johansen.

denne siden kan du sjekke om flyvningen din er rammet.