LYKKELIGE: Julian (1) har en medfødt hjertefeil og skal opereres på Rikshospitalet i Oslo neste uke. Nå er familien lykkelige for at reisen dere går som planlagt.
LYKKELIGE: Julian (1) har en medfødt hjertefeil og skal opereres på Rikshospitalet i Oslo neste uke. Nå er familien lykkelige for at reisen dere går som planlagt. Foto: PRIVAT

sas-streiken:

Fryktet Julian (1) måtte utsette hjerteoperasjon – nå har SAS kjøpt Norwegian-billetter til familien

– Tenk at det bor så mye godt i folk, sier mamma Tina Gjøvik.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag kveld skrev TV 2 om Julian (1) som ventet på en omfattende hjerteoperasjon.

Familien hadde booket tur til Oslo hvor operasjonen skulle finne sted, men fryktet den måtte utsettes da SAS-streiken ble et faktum.

Da moren kontaktet flyselskapet ble hun først fortalt at hun ikke hadde krav på å få booket om billettene før flyvningen eventuelt ble kansellert.

– Dersom flyet blir kansellert, vil hele operasjonen bli utsatt. Det er synd, da dette er noe vi har gruet oss til, sa Gjøvik til TV 2 tidligere fredag kveld.

Nå har SAS snudd og kjøpt nye billetter med flyselskapet Norwegian til familien.

– Jeg fikk tårer i øyene da de ringte fra SAS og fortalte at de hadde kjøpt billetter til oss med Norwegian. Det er så rørende, sier Gjøvik til TV 2 etter hun fikk beskjeden.

Det var Nordlys som først omtalte saken.

Massiv omtanke

Etter at saken til familien ble omtalt i flere medier, har de blitt overveldet av hvor mange som har tilbudt seg å hjelpe.

– Først ringte SAS, og så har vi fått masse henvendelser fra privatpersoner som har tilbudt seg å kjøpe nye billetter til oss. Det er også en organisasjon som i tillegg har ordnet med lunsj på restaurant i Oslo hver dag under oppholdet, samt billetter til fornøyelsespark i sommer for hele familien, forteller en rørt mor.

RØRT: Familien er rørt etter all omtanke og oppmerksomhet etter at flere medier omtalte saken deres fredag. Foto: PRIVAT
RØRT: Familien er rørt etter all omtanke og oppmerksomhet etter at flere medier omtalte saken deres fredag. Foto: PRIVAT

– Jeg vet ikke hvem eller hva det var som gjorde at det ordnet seg i dag, men de skal i hvert fall ha all takk i verden. Og den velviljen jeg etterlyste fra SAS tidligere i dag, den har vi virkelig fått.

Det er organisasjonen «Hjerte for mennesker» som har ordnet med lunsj og billetter til fornøyelsesparken for familien i sommer.

– Jeg er så takknemlig for at SAS gjorde dette. Og jeg fikk så vondt av denne lille gutten og ønsket å glede familien oppi alt dette, sier leder av organisasjonen Astri Pedersen til TV 2.

Stor lettelse

Tobarnsmoren legger ikke skjul på at det var en stor lettelse for familien operasjonen nå kan bli gjennomført som planlagt.

– Legene sier de kommer til å merke betydelig forskjell på han etter operasjonen. Og at han kanskje slipper å være så mye syk som han har vært til nå. For et morshjerte er det helt fantastisk, sier Gjøvik.

Faren til Julian er TIL-spilleren Kent-Are Antonsen.

– Om operasjonen går som det skal, kanskje det faktisk kan bli en fotballspiller av Julian også etter hvert, legger hun til.

Om lag 1.500 piloter i Norge, Sverige og Danmark gikk fredag ut i streik. Pilotene krever blant annet høyere lønn og mer forutsigbar arbeidstid.

Streiken har så langt fått store konsekvenser og nærmere 80.000 passasjerer ble rammet i dag.