Salah feiret kamp nr.100 med målfest

Mohamed Salah vartet opp med to mål og en målgivende da Liverpool knuste Huddersfield 5-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool - Huddersfield 5-0 (3-0)

Se målfesten i vinduet øverst!

Det kunne ikke blitt en bedre feiring for Mohamed Salah da han spilte sin Liverpool kamp nummer 100.

For angriperen og Liverpool lekte seg med Huddersfield. Salah endte med to mål og en målgivende, i målfesten som endte 5-0 til Liverpool.

– Dette Liverpool-laget holder fansen varme, sier TV 2s kommentator Øyvind Alsaker i det dommeren blåste av.

– Liverpool er så solide i forsvar, og det ser ut som at de har mål kommende fra alle kanter. Veldig imponerende, sier TV 2s fotballekspert Trevor Morley.

van Dijk: – Jeg nyter hver eneste bit av det

For Virgil van Dijk har de to siste dagene vært svært fine. Torsdag ble han kåret til årets spiller i Premier League, fredag ble det storseier over Huddersfield.

– Denne type kamper kan være tøff om du ikke er godt nok forberedt mentalt for farlige situasjoner, feil som kan skje, men vi forberedte oss veldig godt og viste at vi kjemper. Og naturligvis hjalp det oss at vi scoret så tidlig, sier van Dijk til TV 2.

Med fredagens seier går Liverpool igjen opp på tabelltopp med én kamp mer spilt enn Manchester City. Onsdag går turen til Barcelona for å spille om Champions League-finale. Og van Dijk, han bare nyter.

– Jeg nyter hver eneste bit av det. Vi har kun tapt én kamp denne sesongen, vi er fremdeles med i tittelkampen og vi er fremdeles i Champions League, vi må bare nyte hver eneste bit av det. Så får vi se hvordan det ender, sier Liverpool-kapteinen.

Klopp: – Huddersfield gjorde det bra

Jürgen Klopp var svært fornøyd med både målfest og seier, men ga skryt til Huddersfield etter kampen.

– Jeg synes at Huddersfield gjorde det bra i kveld. Jeg vet 5-0 ikke høres sånn ut, men de klarte seg veldig bra. De ga oss problemer, men i enkelte øyeblikk skapte vi problemer for dem og de hadde ingen løsninger da vi scoret målene. Vi gjorde et par ting veldig, veldig bra. Og med resten måtte vi være tålmodig, holde på ballen, sier Liverpool-manageren til ESPN.

– Vi er vanskelig å bryte ned. Hvis vi gjør en feil, kan vi rette den opp igjen. Det gir oss en selvtillit som skaper muligheter til å gå for den neste sjansen. Det var slik vi scoret målene, sier Klopp.

Klopp reagerte med et stort smil da han fikk spørsmål om de to kommende kampene mot Barcelona kan være en ulempe i tittelkampen.

– Hvordan kan en semifinale i Champions League være en ulempe, smiler tyskeren før han fortsetter:

– Jeg forstår det, i vår situasjon der vi kjemper om tittelen vil alt bli snakket om. Champions League-kamper har ingenting med ligaen å gjøre. La oss gå for Champions League, gjøre vårt beste, så får vi se hva som skjer. Det er en utfordring, det er alt. Vi er her for å møte utfordringer og for å finne løsninger på slike situasjoner. Og det er det vi prøver på.

Keita-fulltreffer etter 16 sekunder

Liverpool var naturlig nok storfavoritter mot nedrykksklare Huddersfield og det tok ikke lang tid før de titteljaktende markerte seg.

Nærmere bestemt 15 sekunder tok det før Naby Keïta satte ballen i nettmaskene etter å ha blitt spilt igjennom av Mohamed Salah.

En drømmestart for Liverpool som fortsatte å angripe.

Ligascoring nummer 20 for Salah

Huddersfield kom med et lite trykk, men det tok ikke lang tid før Liverpool tok over dominansen igjen.

Og i det 23. minutt kom fulltreffer nummer to for kvelden. Årets spiller i Premier League, Virgil van Dijk, fant Andy Robertson som fikk slått inn. I feltet ventet Sadio Mané og headet inn 2-0 til vertene på Anfield.

Liverpool fortsatte å angripe, men det ble til tider noe upresist foran Huddersfields mål.

Men like før pause ble det presist fra Salah da han lobbet ballen over Jonas Lössl i Huddersfield-målet, og scoret sitt 20 ligamål denne sesongen - og det i sin kamp nummer 100 for Liverpool.

Dermed ledet de røde komfortabelt 3-0 til pause.

Perleheading og ligamål nummer 20 for Mané

Rundt syv minutter etter pause satt Daniel Sturridge ballen i mål, men assistentdommer vinket korrekt for offside.

Like etter var Juninho Bacuna frempå for Huddersfield, men Alisson var på plass og reddet skuddet fra 25 meter.

I det 66. minuttet sendte Henderson et innlegg med destinasjon Mané. Spissen satte inn sin andre med hodet denne kvelden, da han styrte inn ballen i det lengste hjørnet på vakkert vis.

Dermed var også Mané oppe i sin 20. ligascoring denne sesongen.

Comeback for Oxlade-Chamberlain

I det 73. minutt var det et spesielt øyeblikk for Liverpool-fansen da Alex Oxlade-Chamberlain ble byttet inn for Georginio Wijnaldum.

Midtbanespilleren har vært ute med skade i ett år, og ble tatt i mot med stor applaus på Anfield.

Og like etter han kom inn fikk Oxlade-Chamberlain en stor mulighet da han avsluttet alene med Lössl, men treffet ble ikke rent nok til at det ble scoring i comebacket.

Mané fulgte opp med stolpetreff like etter, og var svært nære hattrick med hodet.

Salah-fest

Liverpool og Salah hadde mer på lager. I det 83. minutt satte spissen inn sin andre scoring for kvelden, og jubileet ble bare bedre og bedre.

Det endte 5-0 i en skikkelig målfest på Anfield.