Se video: Dramatisk politijakt på knivraner i Stavanger

Politiet gikk hardt til verks for å stanse knivmannen som suste rundt i Stavanger sentrum.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var klokken 16.30 fredag ettermiddag at politiet mottok melding om en mann som hadde stjålet en bil fra en garasje på Hundvåg i Stavanger.

– Mannen som meldte fra hørte en lyd fra garasjen og gikk for å sjekke. I garasjen fant han en ruset mann som truet ham med kniv, sa operasjonsleder Brit Randulff i Sørvest politidistrikt kort tid etter hendelsen.

Den 19 år gamle mannen kjørte av gårde i bilen og startet med det en storstilt politijakt.

Se den utrolige videoen av politiets pågripelse i vinduet øverst!

Måtte løpe unna

Politiet observerte mannen på bybroen i Stavanger, og prøvde deretter å stanse ham. Men 19-åringen nektet å stoppe bilen, og satte kurs for Stavanger sentrum.

– Vi klarte å sluse ham inn i et område hvor han ikke kunne unnslippe. Ferden endte med at han krasjet inn i bygget til Stavanger Aftenblad, sier Randulff.

Før mannen krasjet inn i bygget, hadde han kjørt som en galning rundt i sentrum. I videoen som ble filmet av et vitne ser man hvordan politiet tar i bruk flere politibiler for å stanse mannen.

En av politibilene krasjer inn i gjerningsmannens bil flere ganger, og det er nærmest et under at ingen ble skadet. En tilfeldig forbipasserende måtte løpe unna for å ikke bli truffet.

Kjenning av politiet

Mannen kjørte med ujevn fart og dundret til slutt inn i Stavanger Aftenblad-bygget. I sammenstøtet knuste han et par vinduer.

Politiet stormet ut av bilene og fikk kontroll på gjerningsmannen, som senere ble sendt til helsesjekk ved legevakten.

– Den pågrepne er en 19 år gammel mann som er godt kjent for politiet fra tidligere. Mannen avhøres lørdag morgen, sier politiadvokat Sveinung Andersen til TV 2.

– Selve pågripelsen så dramatisk ut?

– Det var en bilforfølgelse i Stavanger sentrum en fredags kveld, og det utsetter andre for fare. Heldigvis ble ingen skadd her, sier Andersen.