UTTALER SEG OM PSYKOLOGIEN: Bernd Leno, Andreas Christensen og Christian Eriksen kjemper alle om Champions League-plass.
UTTALER SEG OM PSYKOLOGIEN: Bernd Leno, Andreas Christensen og Christian Eriksen kjemper alle om Champions League-plass. Foto: Scanpix/montasje

STORLAGENE har avgitt 20 av Siste 24 oppnåelige poeng:

– Jeg vet ikke om det er det psykologiske som spiller inn

TV 2 har snakket med aktører fra alle de tre London-klubbene som gjør sitt ytterste for å hindre Ole Gunnar Solskjær og Manchester United i å kapre Champions League-plass. Ingen av dem utelukker effekten av psykologi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

St. Bridge / London Colney / Tottenham Hotspur Stadium, London (TV 2:)

Denne helgen kan bli svært avgjørende i kampen om topp fire-plassene i Premier League, når kandidatene Tottenham, Arsenal, Manchester United og Chelsea alle skal i aksjon. De to siste sågar mot hverandre, i rundens storkamp søndag.

Mye har vært skrevet og ment om Ole Gunnar Solskjær og hans mannskap den siste uken, og med to tap på rad er det hans United-lag som i øyeblikket er lengs unna Champions League-plass.

De andre topp fire-lagene har imidlertid heller ikke prestert de siste ukene, og ser en på de to siste kampene til hver av de fire har storklubbene kun maktet å ta fire av 24 potensielle poeng.

– Jeg vet ikke om det er det psykologiske som spiller inn, men vi holder også øye med de andre, sier Andreas Christensen til TV 2.

Zola: – Litt psykologi og litt det faktum at vi nærmer oss slutten av sesongen

Vi møter dansken etter det skuffende 2-2-resultatet hjemme mot Burnley mandag, som betydde at avstanden ned til søndagens motstander Manchester United kun er på tre poeng.

– Vi vet at dette var en kjempemulighet til å være stadig tettere på de andre, og resultatet vi fikk var ikke det vi hadde bruk for. Det var en stor mulighet for oss til å gjøre vår del av jobben, men vi misset. Men det er mulig for oss å ta ni poeng på de siste tre, sier midtstopperen.

Assistent-manager Gianfranco Zola utelukker heller ikke at det kan foregå ting i spillernes hoder som påvirker prestasjonene i disse dager.

– Det er litt psykologi og litt det faktum at vi nærmer oss slutten av sesongen. Det er åpenbart at energien ikke er slik den var i starten, og det er normalt. Ingen i Premier League gir deg noe gratis, sier italieneren til TV 2.

I tillegg til søndagens kamp mot Manchester United skal Chelsea også i aksjon mot Watford hjemme og Leicester borte, samt to Europaliga-semifinaler mot Eintracht Frankfurt, før sesongen er over.

– Vi spiller mot lag som man kanskje kan tenke at er enkle å møte, men det er de ikke. Det er slik det er, og det kommer til å være slik helt til slutten. Forhåpentligvis kommer vi til å gjøre det godt igjen i den neste kampen, sier Chelsea-legenden.

Leno: – Tankene man har i hodet vil kanskje utgjøre forskjellen

Hans lag er i den posisjonen at de styrer sin egen skjebne, for med tre seire på tre kamper kan ingen frarøve dem topp fire-plass. Slik er nemlig situasjonen blitt etter at Arsenal tapte borte mot Wolverhampton onsdag kveld. De har ett poeng opp til Chelsea nå, og må ironisk nok håpe på at laget bak dem på tabellen, Manchester United, tar poeng søndag.

TV 2 møtte også Arsenal-keeper Bernd Leno tidligere denne uken, riktignok før Wolves-kampen, og tyskeren var allerede da klar på at det kan være et psykologisk aspekt som spiller inn nå i sesonginnspurten.

– Det kan være det. Alle lagene vet at ethvert poeng kan utgjøre forskjellen. Du kan ikke tape kamper eller avgi poeng. Tankene man har i hodet vil kanskje utgjøre forskjellen. Vi må ha kalde hoder, sa Leno.

Laget som i øyeblikket ligger best an i kampen om å sikre seg en av de to forgjettede Champions League-plassene bak titteljagende Liverpool og Manchester City er Tottenham. Etter midtukens resultater har de en ledelse på tre poeng til Chelsea, fire til Arsenal og seks til Manchester United.

Eriksen: – Alle Premier League-lag blir bedre og bedre

Lørdagens hjemmekamp mot West Ham kan med andre ord sende Spurs langt på vei dersom resultatet skulle gå deres vei. Matchvinneren fra Tottenhams 1-0-seier i midtuken (den eneste av topp-fire konkurrentenes siste åtte kamper som er blitt vunnet), Christian Eriksen, mener sulten hos motstanderne er vel så viktig som psykologien.

– Det er mange lag som spiller for noe. Se på de lagene vi topplagene møter. Vi møtte Brighton, og ett poeng ville vært veldig bra for dem i den posisjonen de er i for ikke å rykke ned. Det samme var det for Burnley som trengte et resultat mot Chelsea for å overleve.

– Nesten ingen av topp fire-lagene har vunnet kamper i det siste. Skyldes det psykologi, slitne ben eller det faktum at alle lag er veldig gode?

– Jeg tror det er litt en blanding. Det blir vanskeligere og vanskeligere å spille mot alle lag. Det er noen kamper som er tette, og alle Premier League-lag blir bedre og bedre, sier Eriksen til TV 2.

Denne helgens meny fra Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium:

  • Tottenham-West Ham, 13.30 lørdag
  • Watford-Wolves, 16.00 lørdag
  • Brighton-Newcastle 18.30 lørdag
  • Leicester-Arsenal 13.00 søndag
  • Burnley-Man City 15.05 søndag
  • Man Utd-Chelsea 17.00 søndag