OPERASJON: Julian (1) har en medfødt hjertefeil og har en viktig operasjon i vente tirsdag morgen. Her sammen med mamma Tina Gjøvik og pappa Kent-Are Antonsen.
OPERASJON: Julian (1) har en medfødt hjertefeil og har en viktig operasjon i vente tirsdag morgen. Her sammen med mamma Tina Gjøvik og pappa Kent-Are Antonsen. Foto: PRIVAT

Julian (1) venter på omfattende hjerteoperasjon: – Skulle ønske SAS kunne gi oss litt goodwill

Familien har ventet i nesten et halvt år på operasjonen. Nå kan den bli utsatt på grunn av SAS-streiken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Julian (1) har en medfødt hjertefeil og familien har ventet i nesten et halvt år på en operasjon som på sikt vil være svært viktig for ettåringen.

Familien fra Tromsø hadde planlagt å ta morgenflyet mandag til Oslo for å rekke operasjonen på Rikshospitalet tirsdag.

Men slik det ser ut nå, kan SAS-streiken skape trøbbel for familien.

– Dersom flyet blir kansellert, vil hele operasjonen bli utsatt. Det er synd, da dette er noe vi har gruet oss til, forteller mamma til Julian, Tina Gjøvik til TV 2.

Det var Nordlys som først skrev om saken.

Som følge av streiken innstiller SAS samtlige flyginger lørdag, noe som rammer 34.000 passasjerer. Det er fortsatt uklart om det vil bli kanselleringer også på søndag og den kommende uka.

– Kan ikke punge ut 11.000 kroner

Ettersom flyvningen ennå ikke er bekreftet kansellert, har ikke familien krav på å få booket om billetten. Om de likevel skulle bestemme seg for å bestille nye billetter med Norwegian, vil det koste dem dyrt.

– Da jeg snakket med SAS sa de at de ikke kunne booke oss om før flyet eventuelt blir kansellert. Så da er det bare å vente eller kjøpe nye billetter, men det koster 11.000 kroner, og det er ikke noe jeg kan punge ut med nå sier Gjøvik.

SAS har satt opp buss fra Tromsø til Oslo. Dette er ikke et alternativ for familien, forteller Gjøvik.

– Vanskelig

Tobarnsmoren legger ikke skjul på at det er har vært belastende for familien å tenke på at Julian skal opereres. Per nå er det ikke situasjonen livstruende, men på sikt vil operasjonen være veldig viktig for sønnen.

BELASTENDE: Julians operasjon kan bli utsatt på grunn av SAS-streiken. Moren legger ikke skjul på at det er belastende for familien. Foto: PRIVAT
BELASTENDE: Julians operasjon kan bli utsatt på grunn av SAS-streiken. Moren legger ikke skjul på at det er belastende for familien. Foto: PRIVAT

– Det er en vanskelig sak for oss. Det er jo den viktigste personen som skal ligge der å bli operert i kroppens viktigste organ. Og da er det ganske tøft for oss som foreldre å vite at man kanskje må vente enda lenger til noe man har gruet seg så lenge til, sier Gjøvik.

Hun forteller at de har holdt barna hjemme fra barnehagen for unngå at noen drar med seg smitte hjem.

– Julian er veldig tett hele tiden, og det kan ta lengre tid før han blir frisk fra en eventuell forkjølelse, og da kan han ikke opereres. Tanken på at vi kanskje må belage oss på enda flere uker hjemme er slitsomt, forteller Gjøvik.

Må vente

Det er tre dager til operasjonen og per nå er det ingenting annet å gjøre enn å vente, forteller moren.

– Det er ikke så mye å gjøre, så lenge jeg ikke har mulighet til å cashe ut til ny billett. Vi får bare smøre oss med tålmodighet, men foreløpig er det ingenting som tyder på at det skal gå i orden per nå, sier Gjøvik.

– Jeg skulle jo selvfølgelig ønske at SAS kunne gitt oss litt mer «goodwill» og latt oss booke om billetten, legger hun til.

Om lag 1.500 piloter i Norge, Sverige og Danmark gikk fredag ut i streik. Pilotene krever blant annet høyere lønn og mer forutsigbar arbeidstid.

– Stor beklagelse

Streiken har så langt fått store konsekvenser og nærmere 80.000 passasjerer ble rammet i dag. Informasjonssjef i SAS Knut Morten Johansen er klar over at streiken skaper fortvilelse for de reisende.

– Det er selvsagt en stor beklagelse. Mange har et ulikt formål med sin reise og noen har mer alvor enn bare fest og moro som mål, sier Johansen til TV 2.

SAS jobber på spreng for å hjelpe så mange passasjerer som mulig, men det er vanskelig å komme rundt til alle.

– Vi har løst situasjonen på ulikt vis. Vi har flyttet passasjerer over på andre fly og flyselskap, vi kjører buss og vi har booket om passasjerer til senere ut i uka. Vi ikke klart å finne alternativer til alle, men vi har også klart å hjelpe mange, sier Johansen.

denne siden kan du sjekke om flyvningen din er rammet.