DØMT TIL FENGSEL: Nicki Bille Nielsen ble idømt fire måneders fengselsstraff fredag.
DØMT TIL FENGSEL: Nicki Bille Nielsen ble idømt fire måneders fengselsstraff fredag. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Nicki Bille Nielsen dømt til ubetinget fengsel

Den tidligere Rosenborg-spilleren må sone en fengselsstraff etter å ha blitt dømt i retten fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nicki Bille Nielsen (31) ble fredag idømt fire måneders ubetinget fengsel for å ha truet en syklist med luftpistol, vold mot en dørvakt, trusler mot en sykepleier og besittelse av 0,26 gram kokain. Det skriver danske Ekstrabladet.

Anket to av punktene

Advokaten til den danske fotballspilleren opplyste i retten at Bille Nielsen anker punktene som omhandler vold mot en dørvakt og trusler mot en sykepleier.

Bille Nielsen har tidligere erkjent å ha truet en syklist med luftpistol og vært i besittelse av kokain.

Retten frikjente Bille Nielsen for punktet som omhandlet uforsvarlig bæring av luftpistol.

Dommeren la vekt på at Bille Nielsen tidligere er straffedømt da dommen ble gjort ubetinget. Bille Nielsen ble også dømt til å betale saksomkostninger og erstatning på rundt 50 000 danske kroner.

Slo dørvakt - truet sykepleier

Det var i desember at han med knyttneve skal ha slått en dørvakt utenfor en nattklubb i København. To måneder tidligere skal 31-åringen ha truet en person med et «luft- og fjærvåpen».

Natt til 27. januar i år var Nicki Bille Nielsen (31) innlagt på sykehus i København, etter at han ble truffet av et hagleskudd i leiligheten sin i København i romjulen.

Sykepleieren forklarte seg for København byrett torsdag ettermiddag, og fortalte hvordan hun følte seg truet og presset opp i et hjørne av Nielsen.

– Han sa «jeg skal fucking slå deg, møkkakjerring», eller noe lignende, og «jeg skal komme og ta deg», forklarte sykepleieren, som brøt sammen i gråt i retten.

Hun forklarte også at han knyttet nevene og at hun opplevde ham som fysisk truende.

– Jeg var redd ham, sa hun.

Trøbbel

Dansken ble raskt en stor profil i norsk fotball da han spilte for Rosenborg mellom 2013 og 2014, men skapte også utenomsportslige overskrifter.

Blant annet for å ha bitt en politimann under en fuktig bytur i København. For den episoden ble han straffet med 60 dagers betinget fengsel og 80 timers samfunnstjeneste.

Spissen ble også pågrepet av politiet etter bråk på byen i Trondheim i 2013.

Og tilbake i 2009 fikk han betinget fengselsstraff og samfunnstjeneste for å ha delt ut et knyttneveslag.

Bille Nielsen har tre kamper for det danske landslaget. Han har deriblant spilt for Nordsjælland, Villarreal, Elche (lån), Rayo Vallecano (lån), Evian og Lech Poznan.