VIKTIG MANN: Paul Pogba har scoret 10 mål på 18 ligakamper under Ole Gunnar Solskjær.
VIKTIG MANN: Paul Pogba har scoret 10 mål på 18 ligakamper under Ole Gunnar Solskjær. Foto: Martin Rickett

– Pogba er bestemt på å lykkes her

Ole Gunnar Solskjær tror stjernespilleren blir i Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sju tap på de ni siste kampene. Krisen i Manchester United vokser for hver dag som går. Britiske medier skrev fredag at Ole Gunnar Solskjær var i krisesamtaler med styreformann Ed Woodward dagen etter 0-2-tapet mot Manchester City.

Til helgen venter Chelsea på Old Trafford. Kun seier er godt nok om Manchester United skal ha et realistisk håp om Champions League-spill neste sesong.

Ole Gunnar Solskjær er klar over at full pott på de tre siste kampene trolig må til for å bli topp fire.

– Om vi ser på hva klubben har tatt gjennomsnittlig av poeng de siste fem sesongene: Det tallet er 70. Nå har vi 64. Det er realiteten. Det er så gode vi er nå. Det er ikke godt nok, men det handler ikke bare om de siste kampene. Vi har en stor oppgave foran oss, sier han på pressekonferansen før Chelsea-kampen.

Solskjær fikk også spørsmål om fremtiden til Paul Pogba. Den franske verdensmesteren, som nylig ble stemt frem på årets lag av de andre spillerne i ligaen, har vært koblet til Real Madrid. Solskjær tror han blir i Manchester.

– Jeg kan ikke garantere noe i fotball. Men ja, jeg tror Paul kommer til å være her. Han er veldig bestemt på å lykkes her i United.

– Men hvordan vurderer du han?

– Han har satt en høy standard. Men det er litt media og supportere som er veldig opptatte av ham. De ser til ham og sier han kunne gjort det bedre. Jeg synes Paul har vært veldig god for oss. Men han er bare et menneske. Han er en leder både på banen og i garderoben. Kan jeg garantere at han blir? Jeg vil si ja, men i livet kan man ikke garantere noe. Så vidt jeg vet, kommer han til å være her også neste sesong, sier Solskjær, som mener lederen Pogba skiller seg fra tidligere ledere i klubben:

– Verden har forandret seg. Nå har vi ikke ledere som Roy Keane og Steve Bruce i vår garderobe. Vi er alle forskjellige. Vi har en tropp full av gode spillere, og lederskap er mange forskjellige ting i dag. Jeg elsket jo å spille under Roy Keane som kaptein. Men nå har ting forandret seg. Jeg leder ikke på samme måte som Sir Alex, van Gaal, Mourinho, forteller nordmannen.

I likhet med resten av laget har David de Gea slitt den siste tiden. Den spanske sisteskansen har sluppet inn mål det ville vært utenkelig at han slapp inn for under et år siden. Solskjær vil fortsette å gi tillit til de Gea.

– Nei, jeg har ikke vurdert å ta ham ut av laget. I mine øyne har han vært den beste spilleren til United de siste 6-7 årene. Han har vært helt fantastisk. Å gå gjennom litt tyngre tider er en del av det å være fotballspiller. Det kommer til å gå bra med David, ikke tenkt på det.

– Har den uavklarte situasjonen rundt kontrakten hans noe å si?

– Det er noe man også må forholde seg til som fotballspiller. Man har ikke alltid en kontrakt for 2-4-5-10 år. Men David kommer inn her hver dag og gjør det han skal gjøre, understreker Solskjær.