Slik svarer Petter Northug på kjæreste-kommentaren som gjorde hele Norge nysgjerrig

Rhodos (TV 2): Da Landskampen-aktuelle Petter Northug (33) la opp som langrennsutøver, vekket TV 2-profil Johan Kaggestad alles oppmerksomhet med to ord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere langrennsløper Petter Northug (33) er for tiden aktuell i det nye TV 2-programmet Landskampen.

Sammen med Therese Johaug (30), Emil Iversen (27) og Tiril Eckhoff (28) skal han forsvare Norges ære mot svenskene Calle Halfvarsson (30), Charlotte Kalla (31), Hanna Öberg (23) og Sebastian Samuelsson (22) – uten snø og ski på beina.

– Det er veldig spennende. Når vi må være på lag og løse oppgaver sammen så ser vi at det blir mange utfordringer. Vi kommer opp i situasjoner vi ikke har vært i, forteller Northug når TV 2 møter ham under innspillingen av det nye realityprogrammet Landskampen på den greske øya Rhodos.

– Ble veldig overrasket

I forbindelse med at skifantomet fra Mosvik la opp som profesjonell langrennsløper i desember, var det mange som bet seg merke i spesielt én opplysning signert TV 2-profil Johan Kaggestad.

– [...] Nå vil han kose seg med skiløping, trening og kjæresten sin. Han gleder seg til nye oppgaver, ikke minst i TV 2, sa Kaggestad den gang.

Under intervjuet på Rhodos avkrefter imidlertid Northug at han er i et kjæresteforhold.

– Jeg ble veldig overrasket da han sa det jeg også, men det var jo veldig koselig at Kaggestad mente at jeg skulle slappe av med kjæresten min etter at jeg la opp. Det er mulig at han vet hvem kjæresten min er, uten at jeg gjør det selv, sier Northug skøyeraktig.

– Blitt vant til det

Etter at Northug og Rachel Nordtømme (29) gikk hver til sitt i 2011, har ikke Northug vært i et offentlig parforhold. Det har naturligvis ført til at spekulasjonene rundt den abdiserte skikongens kjærlighetsliv har vært et hett tema.

Det tar 33-åringen selv med knusende ro.

– Sånn er det. I Norge så blir vi aldri voksne. Vi skal ha sladder om kjærester og slikt. Jeg har blitt så vant til det, så det går helt fint å høre det, sier han.

Han har foreløpig ikke rukket å spørre Kaggestad om hvem han mente var hans utkårede, men har store planer om å forhøre seg med ekspertkommentatoren ved tidligste anledning.

– Jeg skal jo møte ham i Tour de France, så vi må nok ta en prat om hvem dette faktisk er, sier han.

TV 2 har vært i kontakt med en munter Johan Kaggestad, som ikke har noen annen kommentar til saken enn at han ønsker Petter lykke til med damene.

Hektisk hverdag

Petter Northug legger ikke skjul på at tiden etter karrièren har vært hektisk, og at kjærligheten har kommet litt i andre rekke.

– Jeg har ikke fått tid til å tenke på kjæreste og slikt. Jeg håper jo at livet mitt blir litt roligere og at kalenderen min ikke er så full som den er nå, slik at jeg kan flytte tilbake til Mosvik og bare slappe av ut livet. Jeg håper den dagen kommer, sier han åpenhjertig.

– Da får man vel prøve å etablere seg og lage en junior-junior som kan ta over arven, avslutter han.