Åpner opp om forholdet til Sturla Berg-Johansen

God kveld Norge (TV 2): Morten Hegseth (33) snakker ut om bruddet med komikeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

VG-kjendisen Morten Hegseth og komiker Sturla Berg-Johansen (51) møtte hverandre under innspillingen av Norske talenter i 2009.

Den da 23 år gamle Hegseth jobbet som journalist i Se og Hør, og falt for den 18 år eldre komikeren.

Se God kveld Norge lørdager klokken 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo.

– Forelsket

Til Dorthe Skappel og God kveld Norge forteller han nå om tiden med ekskjæresten.

– Jeg var en partyløve fra jeg var 17 og frem til jeg ble 23. Da ble jeg sammen med Sturla Berg-Johansen, som hadde vært alkoholiker. Så jeg vurderte å drikke min egen parfyme på badet, for jeg hadde det så kjedelig, ler Hegseth.

Forholdet fikk en brå slutt allerede etter ni måneder.

Sturla Berg-Johansen. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures
Sturla Berg-Johansen. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures

– Det var jo to dramadronninger som var sammen. Det var liksom samme nervesystem som møttes. En diva på hver sin kant, og jeg trenger mer ro, og han trenger sikkert enda mer ro igjen. Men han var veldig fin altså. Jeg synes det var veldig gøy å være sammen med han, forteller han Skappel og legger til at de var forelsket.

– Bra det skar seg

– Du var nesten grunnen til at han kom ut av skapet?

– Ja. Jeg var der på premieren (standup-showet «Damenes aften», journ.anm) da han kom ut av skapet. Og da husker jeg at jeg intervjuet moren hans. Jeg tror overskriften var noe sånt som: «Jeg ser aldri for meg en svigersønn, for Sturla er for glad i barn», forteller Hegseth, og fortsetter:

– Og så ble jeg sammen med ham en uke etterpå. Og da husker jeg at det var litt merkelig å møte henne. Men for balansen og universet så tror jeg det er bra at det skar seg.

Papparollen

Hegseth er i dag gift med 13 år eldre Anders Riiber (46), som har en datter fra et tidligere forhold.

– Jeg har litt det kameratslige og onkel-forholdet. Og jeg elsker at jeg har det, men jeg setter grenser og. Men akkurat nå føler jeg at jeg er en blanding av onkel og stepappa. Jeg er veldig glad i henne.

– Vil du ha egne barn etter hvert?

– Hvis han ikke hadde hatt henne, så hadde jeg ønsket det. Men hun kommer jo til å besøke oss på gamlehjemmet, og jeg er nøyaktig like glad i henne som om hun skulle vært min egen.