TETT DUELL: Pep Guardiolas Manchester City er så definitivt i førersetet, men Øyvind Alsaker ser potensielle snubletråder for både Manchester City og Jürgen Klopps Liverpool i de tre siste kampene.
TETT DUELL: Pep Guardiolas Manchester City er så definitivt i førersetet, men Øyvind Alsaker ser potensielle snubletråder for både Manchester City og Jürgen Klopps Liverpool i de tre siste kampene. Foto: AP Photo/Dave Thompson

Tror City kan snuble: – Det blir en tøff, fysisk test

Pep Guardiolas menn er storfavoritter til å vinne Premier League, men allerede til helgen venter det en tøff utfordring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool-Huddersfield direkte på TV 2 Sport Premium og Sumo fra kl. 20.30

Manchester City viste seg overlegen byrival Manchester United onsdag, og forserte samtidig det største hinderet på veien mot ligatrofeet.

Med tre kamper igjen, ligger City ett poeng foran Liverpool og det gjenstår kamper mot Burnley, Leicester og Brighton.

Sjansen for at sulteforede Liverpool, som fredag kveld møter Huddersfield, kan ta sin første ligatittel på 29 år ble ikke akkurat større etter oppgjøret på Old Trafford.

– Den er mindre etter at City passerte det største hinderet på veien inn, men den er fremdeles der fordi City har to av sine tre siste på bortebane. Det er potensielt vanskelige kamper mot Burnley og Brighton, som kanskje slåss for livet i siste kamp, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

– City kan snuble

Han tror det er en realistisk mulighet for at Liverpool og City kan bytte plass på tabellen allerede denne helgen.

– City kan snuble. Liverpool har den letteste kampen først, så de vil være på tabelltopp når Manchester City skal til Burnley og møtte Sean Dyches mannskap, som er av en annen støpning enn Manchester United og mange av de andre lagene City har rundspilt denne sesongen. Det blir en tøff, fysisk test og et hinder dette fintspillende City-laget kanskje ikke har så lett for å forsere som de hadde på Old Trafford onsdag, sier Alsaker.

Tidligere Manchester City-keeper Joe Hart, som sannsynligvis sitter på benken når hans Burnley tar imot gamleklubben søndag, advarer Guardiolas menn.

Møter formlag

Burnley er nemlig i svært god form. I forrige kamp klarte de 2-2 mot Chelsea på Stamford Bridge, og før den kampen hadde de vunnet tre kamper på rad (mot Wolverhampton, Bournemouth og Cardiff).

– Det er ikke mange hemmeligheter om hva de har i vente. Guttene er i bra slag for øyeblikket. De vil komme med masse energi. (Chris) Wood og (Ashley) Barnes spiller bra på topp og skaper mye hodebry, sier Joe Hart.

– Sånn er Premier League, det er vanskelig å vinne kamper. Jeg kommer ikke til å avsløre noe om planleggingen, men det er en ganske enkel oppskrift, fortsetter Burnley-keeperen.

Også Liverpool har nok av potensielle snubletråder.

– Liverpool har ikke en spasertur inn de tre siste kampene. De skal opp til Newcastle og møte en manager som er høyt elsket på Anfield, men som har gjort underverker med Newcastle. Det er en tøff bortekamp der, og i siste runde på Anfield møter de et Wolverhampton-lag som er fullt i stand til å ødelegge det som kan bli en fest, påpeker Alsaker.

Men aller først må de slå Huddersfield fredag kveld.

Se Liverpool-Huddersfield direkte på TV 2 Sport Premium og Sumo fra kl. 20.30