GJØR DET GODT: Peter Forsberg har gått fra en enorm ishockeykarrière, til å gjøre det sylskarpt som forretningsmann. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
GJØR DET GODT: Peter Forsberg har gått fra en enorm ishockeykarrière, til å gjøre det sylskarpt som forretningsmann. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Legendens milliardimperium:

– Jeg har mer penger i dag enn hva jeg hadde da jeg sluttet

Peter «Foppa» Forsberg har stor suksess også utenfor ishallen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det begynner å bli en stund siden ishockey-legenden Peter «Foppa» Forsberg (45) la kølla og pucken på hylla.

Etter en enorm NHL-karriere, der han vant Stanley Cup to ganger med Colorado Avalanche, OL-gull med Sverige i 1994 og 2006 og hockey-VM i 1992 og 1998, var karrieren over i 2011.

Men det har så definitivt ikke gått nedover med «Foppa» siden den gang.

Etter først å ha tjent utallige millioner som hockeyspiller, driver han nå et forretningsimperium verdt over en milliard kroner.

– Det jeg kan si er at jeg har mer penger i dag enn hva jeg hadde da jeg sluttet med hockey. Jeg er fornøyd med den avkastningen jeg har fått, og hvor bedriften står i dag, forteller han til King, i et intervju som Expressen har gjengitt.

Forsberg driver investeringsselskapet Forspro med sin far Kent Forsberg, og er deleier i eiendomsselskapet Lerstenen.

– Eiendommene er absolutt det som har gått best for oss. Det begynte med å vi kjøpte en eiendom i Örnsköldsvik på begynnelsen av 2000-tallet sammen med familien Sällström, som pappa kjente fra Umeå. Samarbeidet fungerte bra, og siden har det ballet på seg og blitt mer og mer. Man kan si at eiendommene er lokomotivet som har dratt oss i alle år, forteller «Foppa».

Hockeylegenden, som var den tredje svensken som ble innlemmet i hockeyens «Hall of fame», flyttet i 2018 til Sveits med samboeren Nikole Nordin for å satse på skoselskapet Inuikii.

Nå bor de i Zürich, der selskapet har sitt hovedkvarter.

– Jeg ville ikke tilbake til USA, det er altfor langt hjemmefra, men Sveits er ganske perfekt. Det er gode skoler, fin natur og orden i samfunnet. Dessuten er Sveits en helt okay hockeynasjon også, noe som var viktig for meg. Barna må jo kunne spille hockey, sier «Foppa», som har tre barn med Nordin.