OVERRASKET: John Stones hadde ikke plukket den samme elleveren som Premier League-kollegaene. FOTO: AP Photo/Rui Vieira
OVERRASKET: John Stones hadde ikke plukket den samme elleveren som Premier League-kollegaene. FOTO: AP Photo/Rui Vieira

Slik kårer Premier League-spillerne «årets lag»

– Alt er veldig konfidensielt, sier Manchester City-spiller John Stones til TV 2, og avslører at han er overrasket over torsdagens avsløring av det endelige laguttaket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Etihad Campus, Manchester (TV 2:)

Torsdag kom offentliggjøringen av «årets lag» i England, og mange hevet øyenbrynene over flere av fraværene.

Blant annet var ikke Chelseas Eden Hazard blant de elleve, mens Manchester Uniteds Paul Pogba var en av dem spillerne selv hadde stemt frem til en plass.

TV 2 treffer Manchester Citys John Stones for en prat like etter annonseringen kommer, og spør ham i den sammenheng om han kan forklare hvordan prosessen rundt utnevnelsen av dette laget finner sted.

– PFA gir oss et skjema der vi skal fylle ut det vi anser som det beste laget, hvem vi stemmer på som sesongens beste unge spiller og sesongens beste spiller. Så må vi signere papiret, slik at de vet at det er deg. Alt er veldig konfidensielt, sier han til TV 2.

Stemte på Son

Skjemaene sendes ut i starten av mars, og Stones avslører at han stemte på Tottenhams Heung-min Son som sesongens beste spiller. Sør-Koreaneren var en annen av dem som glimret med sitt fravær, i det som også Stones ser på som et overraskende utfall av hans og Premier League-rivalenes totale skjemaer.

– Jeg er definitivt overrasket. Det er opp til alle spillerne i Premier League å skrive sine tanker ned på et ark, og det er ikke noe galt i det, men det er ikke det laget jeg ville valgt, for å si det sånn, sier Stones.

Spillerne er ikke låst til formasjon, men skal velges fra kategoriene «keeper», «forsvar», «midtbane» og «angrep». Det kan allikevel ha talt imot spillere som Hazard og Son når spillerne har gjort sine valg.

– Sluttproduktet av hva alle har valgt

Hele seks av Stones' lagkamerater hos ligaleder City var med på laget, nemlig Ederson, Aymeric Laporte, Fernandinho, Bernardo Silva, Raheem Sterling og Sergio Agüero. Stones nevner ytterligere en som han hadde trodd skulle få plass.

– Du har folk som Kyle Walker, som ikke er på laget. Jeg vet at han er en nær venn av meg, men … sier City-forsvareren, og stopper midt i setningen, før han fortsetter:

– Det er veldig personlig, men jeg kan ikke si at noe er feil eller riktig. Det er ikke noe galt med hva folk velger. Det er jo sluttproduktet av hva alle har valgt, så jeg kan ikke klage.

Kan ikke stemme på lagkameratene: – Det er fint

Reglene er slik at man ikke kan stemme på noen av sine egne lagkamerater, og akkurat den delen av det gjør det hele til en enda gjevere pris, mener Stones.

STEMTE PÅ TOTTENHAM-SPILLER: John Stones' valg til sesongens spiller var Heung-min Son
STEMTE PÅ TOTTENHAM-SPILLER: John Stones' valg til sesongens spiller var Heung-min Son Foto: Oli Scarff/AFP

– Det er fint, for da kan alle Premier League-klubbene komme med sin mening rundt hvem de vil ha på laget sitt. Det er en god følelse å bli valgt av de spillerne som du møter uke ut og uke inn, sier City-stopperen.

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!