Casper (22) sjokkerte verdenseliten i Bermuda i fjor – så «forsvant» han

For ett år siden stod de norske triatlonherrene for en historisk trippeltriumf i Bermuda. Nå er de tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag fra kl. 17.50: Se verdensserien i triatlon på TV 2 Sport 2 eller Sumo!

Casper Stornes (22), Kristian Blummenfelt (25) og Gustav Iden (22) ble nummer én, to og tre.

Med det ble Norge første nasjon til å tapetsere pallen i verdensserien i triatlon.

Særlig overraskende var det at Casper Stornes gikk til topps. På tidspunktet hadde askøyværingen bare kommet topp ti én gang i verdensserien, og aldri vært på pallen.

– Jeg tror ikke de andre tok meg skikkelig på alvor, siden jeg ikke var en kjent utøver i feltet. Hvis Kristian (Blummenfelt, journ. anm) hadde gått på samme måte, tror jeg nok ikke han hadde fått gå så lett, sier Stornes til TV 2.

Men så, etter sensasjonsseieren i Bermuda, «forsvant» han fra den ypperste verdenseliten. Siden har han havnet fra 8.- til 28. plass i verdensserien.

Innrømmer småfeil

Askøyværingen mener det er naturlig at resultatene dalte. Han påpeker dessuten at plasseringene etter Bermuda-triumfen er sterkere enn de han hadde sesongen før.

– Det var et ganske stort løft i Bermuda. Så fikk jeg ikke alt til å stemme, og så ble det de resultatene etterpå. Det var kanskje ikke helt det jeg hadde håpet på, men det er ikke alltid sånn at du kommer deg opp dit og holder deg der, sier Stornes.

– Kroppen var litt sliten etter konkurransen. Jeg gjorde litt småfeil og ble kanskje litt for ivrig, medgir 22-åringen.

Han forklarer at man gjerne må belage seg på å ta ett steg tilbake, før han på sikt håper på flere steg fremover og at han etablerer seg i verdenstoppen.

– Det var mye bedre resultater enn det var i 2017. Da klarte jeg så vidt topp 30 i testløp, mens nå er det stabilt rundt topp 16. Alt i alt var det mye bedre, men ikke helt sånn jeg ville ha det selv, konstaterer han.

Spår annerledes løp

På lørdag klokken 18.00 norsk tid starter den norske trioen jakten på en ny trippeltriumf i Bermuda. De har trent i skatteparadiset i flere dager før konkurransen, og har nettopp gjennomført en morgenøkt når de snakker med TV 2 på telefon.

Gustav Iden spår et annerledes løp enn i fjor.

– Jeg tror ikke vi kommer så billig unna som vi gjorde da. Jeg tror at det blir et litt mer «løpeløp» i år, men det blir det du gjør det til òg. Du kan gjøre det til en sykkelkonkurranse, men da må du ta konsekvensene av det i løp, påpeker Iden.

Han og Blummenfelt har i motsetning til Stornes hatt sterke resultater å vise til etter fjorårets bragd. Iden vant både i Lausanne og kinesiske Weihai.

Deres store styrke

Bergenseren tror imidlertid at det skal mye til for å kopiere fjoråret.

– Vi må i hvert fall klare én. Men sjansen for tre er nok ikke veldig stor, medgir Iden.

Foran sesongstarten i mars, trakk TV 2s ekspert Mads Kaggestad frem de norske herrenes evne til å samarbeide som den store styrken. Blummenfelt og Iden er begge fra Bergen, mens Stornes er fra nabokommunen Askøy. Trioen kjenner hverandre godt og har trent sammen i mange år.

– Vi er gode kompiser og profesjonelle utøvere. Det er en veldig god kombo. Vi har god stemning på leir. Nå har vi bodd på rom i snart seks uker, og ikke hatt noen krangler ennå. Men vi tør å si ifra hvis det er noen problemer, forsikrer Iden.

– Jeg tenker styrken er treningen vi gjør. Det kommer greit med i konkurranse at vi kan samarbeide som lag, men det er bare en konsekvens av treningen vi gjør sammen. Vi vet hvilke styrker vi har, fortsetter 22-åringen.

Norsk håp på kvinnesiden

Også på kvinnesiden er det et norsk håp – 23 år gamle Lotte Miller. Stavangerjenten er med herrene på treningsleirer og konkurranser, men trener og bor til daglig i Danmark.

– Jeg har valgt å være en del av en annen treningsgruppe med tanke på min egen utvikling akkurat på dette tidspunktet, forklarer Miller.

Hun skal i aksjon i 21-tiden på lørdag, men vil ikke uttale et resultatmål. For henne kommer utviklingen i førsterekke.

– På dette stadiet vet jeg at jeg mangler en god del i siste delen av løpet, og at jeg egentlig ikke har sjans til å være med helt, helt i toppen, erkjenner hun.

– Det handler om å være tålmodig og gjøre det beste ut av det jeg har og de forutsetningene jeg har å jobbe utifra. Får jeg gjennomført alle delmål jeg har satt meg og kommer i mål helt smadret, er jeg fornøyd. Forhåpentligvis blir det topp ti, fortsetter stavangerjenten.

Se herrenes konkurranse på TV 2 Sport 2 eller Sumo lørdag fra klokken 17.50. Kvinnenes konkurranse kan du se fra kl. 20.50 samme dag.