TAR OVER LØFSHUS-OPPGAVER: Langrennssjef Espen Bjervig får utvidet ansvar.
TAR OVER LØFSHUS-OPPGAVER: Langrennssjef Espen Bjervig får utvidet ansvar. Foto: Meek, Tore

Ingen ny Løfshus – langrennssjef Bjervig får utvidet ansvar

Norges Skiforbund omorganiserer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landslagssjef Vidar Løfshus ga seg som landslagssjef i langrenn etter sesongen.

Siden har jakten på erstatteren hans pågått.

Nå har Norges Skiforbund kommet frem til løsningen. Nåværende langrennssjef Espen Bjervig (46) utvider sitt ansvarsområde.

– Espen Bjervig skal fortsette å lede norsk langrenn, nå også med direkte ansvar for de tre hovedtrenerne Ole Morten Iversen, Kvinner Elite, Eirik Myhr Nossum, Menn Elite Allround og Arild Monsen, Menn Elite Sprint, sier Torbjørn Skogstad, leder av Langrennskomiteen i Norges Skiforbund.

– Dette betyr at lederansvaret og arbeidsoppgavene i den tidligere «landslagssjef-rollen» nå blir organisert på en ny måte.

– Med sin toppidrettskompetanse og rolle som langrennssjef ønsker vi at Espen Bjervig leder både den sportslige og administrative delen i norsk langrenn, ved å organisere sine ressurser i sterke, ansvarlige, målrettede og effektive team, fortsetter Torbjørn Skogstad.

Samtidig får Pål Rise ansvar for kompetanseutvikling og administrative funksjoner, mens Ulf Morten Aune får oppfølgingsansvar for para Elite, junior- og rekruttlag.

TV 2-ekspert Petter Skinstad er ikke spesielt overrasket over at Skiforbundet omorganiserer.

– Skiforbundet har slitt med å finne formen på organiseringen etter at min far (Åge Skinstad) sluttet etter VM i Falun i 2015. Det har vært prøvd ut litt forskjellige varianter, og de har ikke ansatt så veldig mange utenfra i denne perioden. Den nye organiseringen ser jeg på som uproblematisk. Pål Rise og Ulf Morten Aune får utvidet ansvarsområde. Felles for Rise, Aune og Bjervig er at det er flinke folk som er gode på de tingene de nå har fått ansvar for. Praktisk sett tror jeg ikke det vil ha noen spesiell betydning, sier han.

Skinstad innrømmer at det i ettertid kan virke spesielt at Skiforbundet lyste ut stillingen til Løfshus.

– Man kan tenke: «Javel, hvorfor gjorde de det?». Man må spørre seg om de hadde tenkt til å ansette noen i det hele tatt, men det hadde de helt sikkert ettersom de utlyste stillingen. Det betyr at de ikke fant noen som passet til den rollen. Men hvis man leste jobbutlysningen var det ikke så mange som kunne passet til den jobben heller, sier han.