I EN EGEN KLASSE: Liverpool og Mohamed Salah er blant lagene som har cruiset gjennom møter med nedrykkslagene denne sesongen. Her i aksjon mot Huddersfields Chris Löwe i det motsatte oppgjøret i oktober.
I EN EGEN KLASSE: Liverpool og Mohamed Salah er blant lagene som har cruiset gjennom møter med nedrykkslagene denne sesongen. Her i aksjon mot Huddersfields Chris Löwe i det motsatte oppgjøret i oktober. Foto: Oli Scarff/AFP

Topplagene i Premier League i rute til uslåelig rekord

De seks beste lagene i England har vunnet samtlige av sine kamper mot de tre som ligger an til nedrykk. Noe slikt har aldri skjedd før i engelsk fotballs historie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool-Huddersfield på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium fra 20.30!

Liverpool (TV 2): Føler du at avstanden mellom de aller beste og de aller dårligste lagene i Premier League blir større sesong for sesong?

Vel, du er definitivt inne på noe.

En utrolig statistikk er nemlig brakt til overflaten av Opta denne uken, for aldri har nemlig topp seks-lagene i Englands øverste divisjon gjort det bedre mot de tre nederste på tabellen. Og det er ikke så rart, da deres innsats denne sesongen til nå er plettfri.

Kampen mellom Liverpool og Huddersfield fredag blir den 34. i rekken av slike oppgjør denne sesongen, og til nå har gigantene i toppen vunnet ekstraordinære 33 av 33 oppgjør.

Ser ingen mulighet for feilskjær

Liverpool Echo-journalist James Pearce, som følger klubben tettere enn de fleste, ser ingen mulighet for at de røde ødelegger den statistikken fredag kveld.

– Det gjør jeg ikke, for å være ærlig. Den eneste mulige måten de ikke slår dem overbevisende er om de ikke tar jobben på alvor og ikke bryr seg, men det er så lenge siden noen har kunnet si noe på sulten og ærgjerrigheten i dette laget. De få gangene de har avgitt poeng, så har det ikke handlet om det, sier han til TV 2.

FØLGER KLUBBEN TETT: Journalist James Pearce i Liverpool Echo vet mer enn de fleste om hva som foregår rundt Anfield. Foto: Olof Andersson/TV 2
FØLGER KLUBBEN TETT: Journalist James Pearce i Liverpool Echo vet mer enn de fleste om hva som foregår rundt Anfield. Foto: Olof Andersson/TV 2

Fredagens motstander er ikke bare blant de tre nederste, men også det soleklart svakeste av alle de 20 lagene i Premier League denne sesongen. Sist gang Huddersfield vant en kamp var 26. februar mot mot Wolves, de har sju strake ligatap og mot topp seks-lagene står de altså med null av 30 mulige poeng så langt.

– Liverpool har for mye på spill til at de ikke skal ta oppgaven sin på alvor i kveld. Utfallet av kampen betyr så mye. Så jeg forventer at de bekrefter den enorme avstanden i klasse mellom lagene, sier Pearce.

– Understreker hvor vanskelig det er

Statistikken er åpenbart rekord i engelsk fotballhistorie, og slår den foregående som var på 30 seire for topplagene av 36 mulige i sesongene 1891-92, 1978-79, 1985-86, 2001-02, 2011-12 og 2013-14.

– Det understreker hvor vanskelig det er for lagene fra nedre sjiktet av Premier League-tabellen å konkurrere med dem høyere oppe. Det er så mye penger involvert. Det gir storklubbene en enorm fordel med tanke på det å bygge en tropp, sier Liverpool Echo-journalisten.

I tillegg til fredagens kamp skal også oppgjørene Huddersfield-Manchester United og Manchester United-Cardiff gå av stabelen før sesongslutt, så mulighetene er fremdeles til stede for at topplagene setter en uslåelig rekord. Det første av tre hinder som må passeres er altså Huddersfield for Liverpool fredag kveld.

PS! Dersom for eksempel Brighton skulle rykke ned i stedet for Cardiff, vil sakens kjerne endre seg. Da erstatter topp seks-lagenes kamper mot Chris Hughtons mannskap de tilsvarende seierne mot Cardiff, og sørkystklubben har denne sesongen både slått Manchester United og spilt uavgjort mot Arsenal på eget gress. De skal også møte Arsenal borte og Manchester City hjemme i sine to siste kamper denne sesongen. Totalsummen vil med andre ord fremdeles bli rekordhøy, men ikke uslåelig.

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!