UTELATT: Eden Hazard har hatt en supersesong for Chelsea, men er ikke med på årets lag.
UTELATT: Eden Hazard har hatt en supersesong for Chelsea, men er ikke med på årets lag. Foto: Andrew Boyers

Rister på hodet av «årets lag»: – Så merkelig at jeg lurer på om det er seriøst

Manchester City og Liverpool dominerer årets lag i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Laget er stemt frem av spillerne selv. Stemmene ble avgitt tidligere i vår, et tidspunkt der for eksempel Paul Pogba – som er med på laget – var i fyr og flamme.

Det er fordelt på seks spillere fra Manchester City, fire Liverpool og én fra Manchester United.

Det betyr at Eden Hazard er utelatt, til tross for at Chelsea-stjernen er spilleren med flest målpoeng i Premier League. Belgieren har scoret 16 mål og slått 13 målgivende pasninger.

Laget ble torsdag formiddag bekreftet av Den engelske spillerforeningen, og er som følger:

4-3-3: Éderson - Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Aymeric Laporte, Andy Robertson - Paul Pogba, Fernandinho, Bernardo Silva - Raheem Sterling, Sergio Agüero, Sadio Mané.

Laget får TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller til å riste på hodet. Han konstaterer at de beste lagene «som vanlig» dominerer elleveren.

– Jeg sitter litt med samme følelse som da Gullballen gikk til Modric. Chelsea har ikke hatt en stor sesong, men Hazard har vist mange ganger denne sesongen at han er ligaens beste spiller. Han har noe som går utenpå alle andre. Når han ikke får plass på et sånt lag, tenker jeg bare at det er noe jeg ikke klarer å bry meg om ordentlig. Når jeg ser sånne ting, er det så merkelig at jeg nesten lurer på om det er seriøst, sukker Stamsø-Møller.

– Jeg synes ikke dermed at Mané eller Sterling har hatt en dårlig sesong, eller Pogba, for den saks skyld. Men at Pogba er der, er det merkeligste, fortsetter han.

Stamsø-Møller spør seg hvordan formasjonen settes, og slår fast at det blir vanskelig å velge dersom en skal ha et dynamisk lag. TV 2s fotballekspert påpeker at det for eksempel er veldig mange gode venstrekanter i Premier League.

– Hvem skal ut?

– Det er bare én spiller som kan spille som én eller to dype sentralt på midtbanen, og det er Fernandinho. Posisjon for posisjon, rent i alle Premier League-kamper, har Wijnaldum mer å gjøre der enn Pogba i akkurat den posisjonen, svarer han, før han legger til at Hazard fortjener mer å være der enn Mané.