Kristoff kan få med seg to norske lagkamerater til Touren

Aldri har det vært mer enn én nordmann på et Tour de France-lag. Til sommeren kan tre ryttere med norsk pass få plass på UAE Team Emirates.

– Det er en mulighet, og ville i så fall vært historisk, sier UAE Team Emirates-rytteren til TV 2.

Både Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm har vært en del av gruppa rundt Kristoff i vårklassikerne. De står også oppført i bruttotroppen til Tour de France.

Nå som det nærmer seg juli - og Grand Depart i Brussel - så stiger også håpet.

– Det ville vært historisk. Vi har ikke engang hatt to nordmenn på samme lag i Tour de France. Husk på at det bare er åtte ryttere på hvert lag i Tour de France. Hvis vi får med alle tre, så er det nesten femti prosent, sier en entusiastisk Johan Kaggestad, TV 2s sykkelekspert.

Venter på debuten

Både Kristoff og Stake Laengen har deltatt i treukersrittet i Frankrike, mens Bystrøm fortsatt venter på debuten.

– Jeg forventer av meg selv at jeg skal være med i diskusjonen, så er det opp til laget om de trenger meg og vil ha meg med, sier Bystrøm.

– Det har ikke slått positivt ut for meg de andre årene, så jeg tar det ganske rolig. Men om de vil ha meg med, så gleder jeg meg stort, legger han til.

Det er ventet at UAE Team Emirates vil komponere et Tour de France-lag for både sammendraget og for spurtene, der Dan Martin og Fernando Gaviria blir kapteinene.

– Alle tre er med i bruttotroppen, så er det opp til laget hva de velger til slutt. Alexander er vel så og si klar, vil jeg tro, og så er det meg og Sven som er de mer usikre kortene, forteller Stake Laengen.

Han mener det bør være plass til dem begge.

– Vi er forskjellige typer. Sven er der mer i spurtene. Hvis jeg kommer med blir det som et arbeidsjern; en som kan taue inn brudd, sier Asker-mannen, som syklet Tour de France for UAE-laget i 2017.

Fortsetter som en trio

Overfor TV 2 holdt Stake Laengen muligheten åpen for at han måtte sykle Giro d'Italia da vi møtte ham i forbindelse med klassikerne. Men nå har han fått bekreftet at han skal være med Kristoff og Bystrøm til TV 2 Sport 2-sendte Eschborn-Frankfurt 1. mai, før de setter kurs for USA og Tour of California.

– Jeg har kjørt touren før, så jeg blir ikke veldig skuffet om jeg ikke blir tatt ut. Om jeg ikke får kjørt der så er det andre løp jeg kan sykle. Det verste vil være hvis avgjørelsen drøyer, jeg blir vraket og så blir det ingenting ut av noe. Det vil være en stor nedtur, forteller Stake Laengen.

– Men selv om det ikke er en like stor drøm som tidligere - i og med jeg allerede har deltatt - så hadde det vært gøy å være med, understreker han.